Архів
Вівторок,
14 червня 2022 року

№ 20 (19964)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Думки вголос

Просто справжня війна

Євген ДИКИЙ,

науковець, військовослужбовець та публіцист.

БЛІЦКРИГ окупантів провалився через наші мужність та здебільшого правильну тактику.

Але час поговорити по-дорослому про доволі неприємні речі. Бо щось мені трохи повіяло черговим «всьопропалом», притому повіяло одночасно зі Сходу та із Заходу. На Заході ніби зрада зрадная, на Сході відступи все відступальніші.

Веселого направду відбувається мало, і одразу скажу найсумніше — так триватиме ще досить довго. І це треба правильно сприйняти та пережити, щоб веселе та радісне колись все ж таки настало.

Однак катастрофи також не відбулося — ні на Заході, ні на Сході. І не намічається, якщо тільки ми її не породимо своїми зажурою та панікою.

Що ж відбувається? Ну, передусім, нічого несподіваного. Певна річ, для тих, хто не схильний жити у світі рожевих поні та не піддався на ейфорію від наших перших успіхів, які стали сюрпризом і для ворога, і для всього світу.

Найперший план свинособак накрився, вороги «офігіли» та трохи присіли на дупу. Проте цей стан давно вже минув і змінився на вперту люту ненависть до нас. Ми змусили себе поважати, і тепер з нами воюють як із ворогом, з котрим треба рахуватися. При цьому головна мета зайд із рф — повна ліквідація всього українського — жодним чином не змінилась, змінилася в їхній уяві лише послідовність її досягнення.

Якщо хтось із нас вимріяв, що Кремль після першої, хай і болючої, поразки готовий у цілому визнати свій програш у війні, то я навіть не знаю, що давало підстави для таких сподівань.

Навпаки, справжня люта та довга війна тільки почалась після відступу орків від Києва. І наразі в цій війні цілком очікувана фаза — масованого ворожого контрнаступу, спроба на всіх фронтах компенсувати програне на початку бійні.

Цього контрнаступу просто не могло не бути, він очікуваний, і він цілком очікувано дуже важкий, адже ворог уже враховує всі свої помилки першого етапу, а ми порівняно з цим першим етапом ще не набули ніяких принципово нових переваг, натомість втратили перевагу несподіваності нашого опору.

Тож без паніки: просто іде справжня війна.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Не до підвищення
Читати
Справжнє варварство
Читати
Виїхали мільйони
Читати
Збитки катастрофічні
Читати
Аграрні виклики
Читати
Захисники потребують амуніції
Читати
Обіцяють платити справно
Читати
Як знайти рідних
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове