Архів
Вівторок,
14 червня 2022 року

№ 20 (19964)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар

Добрий господар

Сторінку підготували Тетяна РОЗДОБУДЬКО
і Лариса ЛАВРЕНЕНКО.

Версія для друку          До списку статтей

Добриво з дріжджів

ДЛЯ того щоб підживити овочеві культури дріжджами, необхідно приготувати робочий розчин. Рецептів його існує кілька: хтось готує розчин з цукром, хтось чекає до того часу, поки він сам заграє, а ще хтось додає в ємність з дріжджовим настоєм траву і курячий послід. Всі ці методи дієві. Підкріпивши власним досвідом, ви оберете найбільш підходящий із них.

Традиційно розчин без жодних добавок готують з розрахунку 1 кг дріжджів на 5 л води. Дріжджі ліпше брати в брикетах. Це буде дешевше, ніж застосовувати ті, що в гранульованому вигляді. Воду підігрівають, аби активізувати живі мікроорганізми, які містяться у дріжджах.

Робочий розчин необхідно витримати протягом доби, після чого пів літра рідини розводять у 10 літрах теплої води. Поливати помідори приготованим розчином треба лише теплими днями, коли ґрунт добре прогрівся на сонці. Під кожний кущ виливають пів літра розчину. Бажано, щоб ґрунт при цьому був злегка вологим, а не сухим чи надто мокрим.

Результат такого підживлення буде видно вже за три дні. Листя стає гладеньким, блискучим і здоровим. Рослина починає швидко набирати силу і нарощувати зелену масу, а незабаром зав’яже плоди.

Версія для друку          До списку статтей

ВИ помітили, шановні читачі, що клімат буквально в останні кілька років змінився дивним чином: весни затяжні, не теплі, ночі прохолодні навіть пізньої весни. А це ідеальні умови для розвитку фітофтори, яка робить свою кепську справу на картоплі, малині, суниці, яблунях, а особливо — на наших улюблених томатах. Боротись із фітофторою можна і потрібно. Трохи важче це робити, якщо ви волієте не вдаватися до хімічних засобів захисту. Отже, у ґрунтовній статті розглянемо всі варіанти допомоги рослинам: із застосуванням «хімії», практикуючи сучасніший спосіб — використання біофунгіцидів; народні методи. Як то кажуть, вибирайте із наявного вдома, спроможності купити, а головне — дотримуючись власних принципів.

Як полюбити бур’яни? Саме такий заголовок матиме один із матеріалів майбутнього випуску. Та як цю зелену капость, що не дає випускати сапки з рук, полюбити, здивуєтеся ви. Пускати їх на корисне діло, тоді вам їх... не вистачатиме. Майже з усього виполотого на грядках доцільно робити зелену бродилку, котра вельми прислужиться культурним рослинам. Як же готувати «легкі перекуси», тобто проміжну, але напрочуд ефективну поживу для огірків, помідорів тощо, і поговоримо.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове