Архів
Вівторок,
7 червня 2022 року

№ 19 (19963)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері: Зенітка Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Володимир Огризко, міністр закордонних справ України у 2007-2009 рр.

Днями приїхала до Києва міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна. Одна з головних анонсованих тем візиту — як запобігти продовольчій кризі у світі. А насправді — чому треба піти на поступки Путіну, аби він дозволив вивезення українського зерна. Чому? А тому, що у Франції дуже добре прорахували, що станеться, коли країни Північної Африки опиняться без хліба і будуть голодними. Це означає, що мільйони біженців негайно перемістяться з цього регіону на південь Франції. Можна тільки уявити, що воно буде!

Тож за всіма цими розмовами про запобігання продовольчій кризі у світі стоять виключно власні інтереси. Більшості західних країн байдуже, що, задовольняючи їх, вони порушують наші, українські. Своя сорочка завжди ближче до тіла.

Зерновий фактор уже починає позначатися на обстановці довкола України. Гадаю, що це — додатковий аргумент для української сторони тиснути на Захід. Бо коли триває війна, захоплено 20% нашої території, а ми будемо йти на поступки заради того, щоб комусь було добре, а нам погано, це найгірша політика, яка тільки може бути з боку України. Тому треба втовкмачувати західним партнерам, що вони звертаються не за адресою, коли обговорюють із нами продовольчу безпеку. Зерно у нас є. А те, що нам не дають його вивезти на світові ринки, то це проблема не наша, а російської агресії. Із росією хай і вирішують це питання.

А оскільки для москви слова ніщо, значить, треба «говорити» з нею дуже болючими діями у вигляді військової підтримки України та економічними санкціями.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Прогнози на врожай оптимістичні
Читати
Нажилися краденим
Читати
Захоплено п’яту частину
Читати
Мусили полишити домівку
Читати
Замість «великого будівництва» — дороги життя
Читати
Вбивають, викрадають, депортують...
Читати
Тепер безмитно
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове