Архів
Вівторок,
7 червня 2022 року

№ 19 (19963)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері: Зенітка Наша поштаСоняшник

Соняшник

Наш куточок для синів і дочок

Куточок підготувала Олена КОЩЕНКО. Малював Анатолій ВАСИЛЕНКО.


Версія для друку          До списку статтей
  • Хрестослів

Сонце

По горизонталі: 3. Невеличка православна споруда без вівтаря для відправ молитов. 5. Орган зору. 6. Рух, переміщення кого-, чого-небудь у якомусь напрямі. 8. Прилюдне виконання музичних творів за певною програмою. 9. Представник давніх германських племен, що населяли Північно-Західну Європу і Британію. 11. Найдрібніша частинка хімічного елемента, що складається з ядра й електронів. 14. Міра ваги коштовного каменя. 17. В автомобіля їх чотири, у самоката — два. 18. Змагання вітрильних суден. 19. Невелика кількість чого-небудь складеного, зсипаного гіркою в одному місці. 20. Гра, у якій використовується 28 пластинок, на лицьовому боці яких нанесені очки. 21. Міра довжини, що дорівнює 4,4 см, яка застосовувалася на теренах України до запровадження метричної системи мір. 22. Широка популярність, визнання чиїхось заслуг, таланту, доблесті. 25. Низький жіночий або дитячий голос. 28. Підліток на судні, що навчається морської справи, готується стати матросом. 30. Самохідний візок для перевезення вантажів на невеликі відстані. 31. Англійський мореплавець, який першим із європейців пройшов навколо Нової Зеландії. 32. Геометричне тіло, утворене обертанням круга навколо осі. 33. Кухонна посудина.

По вертикалі: 1. Вишня з великими солодкими соковитими ягодами. 2. Сигнальний гудок, що дає різкий, далеко чутний звук. 3. Вид твердого палива, яке одержують нагріванням кам’яного вугілля, торфу тощо до високих температур без доступу повітря. 4. Туристське моторне судно. 5. Урочиста пісня, присвячена видатній події. 7. Ґрунтова поверхня під водною товщею моря, річки. 9. Відсутність політичного й економічного гноблення у житті суспільства; воля. 10. Дуже твердий мінерал, який у давнину використовували для добування вогню. 12. Столиця Ірану. 13. Трав’яниста рослина з дрібними бузковими квітками, що розкриваються вночі й мають сильний приємний запах; нічна фіалка. 14. Плід — великий горіх, який дає пальма. 15. Знаряддя для писання. 16. Однорічна рослина з тонким стеблом. 23. Письмовий знак, буква. 24. Коваль, персонаж повісті Миколи Гоголя «Ніч перед Різдвом». 26. Ручна зброя для метання стріл, яка має вигляд стягнутої тятивою дуги. 27. Ритм якогось руху, дії; кожен із рівномірно повторюваних рухів, ударів. 28. Переносне конусоподібне житло з жердин, укрите шкурами, в деяких кочових і напівосілих народів. 29. Що-небудь горіле та дрібні часточки від нього, які піднімаються в повітря.

Версія для друку          До списку статтей

Загадки

Це не саджають і не сіють, а воно росте самостійно. Навіть якщо його підстригти.

* * *

Що воно таке на руці: п’ять комірчин, а одні двері?

 

  • Криптограма

Добери ключі

Цифри треба замінити буквами, щоб утворилися слова, які складуть повчальне прислів’я. При цьому кожній цифрі відповідає певна буква. Слова-підказки — нижче.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове