Архів
Вівторок,
7 червня 2022 року

№ 19 (19963)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері: Зенітка Наша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Строката доставка

Микола ЮРЧИШИН.

У зв’язку з широкомасштабним нападом росії на Україну редакція «Сільських вістей» була змушена призупинити випуск газети. Останній її, чотирнадцятий, номер вийшов перед самим вторгненням рашистів у нашу країну — 22 лютого. Через воєнні дії агресора Укрпошта не в змозі була гарантувати доставку нашого видання читачам.

І ОСЬ у травні ми знову відновили випуск «Селяночки» — центральне поштове відомство зобов’язалося доставляти газету нашим передплатникам в містах і селах, не окупованих ворогом. Тисячі читачів зраділи, коли після більш як двомісячної перерви у травні почали одержувати улюблене видання. Про це засвідчили листи та дзвінки до редакції. Серед них — Івана Петровича Бомкала зі Шполи на Черкащині, Валентини Семенівни Покришки з Арциза на Одещині, Івана Аркадійовича та Ніни Федорівни Юрчишиних із села Сергії Путильського району Буковини. Всі вони вчасно отримали чотири номери «СВ».

Та згодом з’ясувалося, що не всюди поштовики належно виконують свої прямі обов’язки. Ось невтішний телефонний дзвінок давньої шанувальниці «Сільських вістей» лікаря із Самбора на Львівщині Ольги Василівни Сиглин: «З великим боєм довелося «відвойовувати» у поштовиків, аби мені доставили 15-й та 16-й номери «СВ» за 7-ме та 17 травня. А ось 17-го та 18-го номерів за 21-ше та 24 травня мені не принесли. Що це за таке безвідповідальне ставлення зв’язківців до роботи?»

Обурювалися наші передплатники з Яготина на Київщині, позаяк їм чомусь не доставили газети за 24 травня, хоча їхні знайомі з Броварського та Бориспільського районів одержали цей номер вчасно. «Чому така строкатість у доставці?» — запитували вони в керівництва Укр-пошти. Лише після втручання редакції та за настійного наполягання завідувачки Яготинського відділення зв’язку Валентини Іванівни (прізвища, на жаль, не вдалося дізнатися) «Селяночку» відшукали в іншому районі області й доставили передплатникам.

«Зрадів, наче дитина, коли одержав за 7 травня «воєнний» випуск «Сільських вістей», — зателефонував до редакції нерозлучний із «Селяночкою» Микола Миколайович Шмунько із селища Коломак на Харківщині. — На жаль, решту номерів за травень мені й досі не принесли».

З нетерпінням чекають, коли нарешті поштовики доставлять останні три номери «СВ» за травень, працівники центральної бібліотеки із міста Бар Вінницької області. Першу травневу «ластівку» за 7-ме число вони отримали вчасно.

А от давньому другові газети Дмитрові Юхимовичу Сигидину із села Курилівці Жмеринського району цієї ж області взагалі не пощастило. За травень йому не доставили жодного (!) номера газети. Мовляв, не справляється так звана пересувна пошта, ніяк не може привезти періодичні видання з Бара.

З невідомих причин і досі не надійшло ні одного номера «СВ» передплатникам Іванові Федоровичу Водяницькому із Сонячного Охтирського району Сумщини, Єві Феодосіївні Лисюк із Красилова на Хмельниччині та Раїсі Андріївні Троцькій із Попівки Олександрійського району Кіровоградщини. Чекаємо пояснень і відповідної реакції на скарги передплатників від Укрпошти.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове