Архів
Вівторок,
7 червня 2022 року

№ 19 (19963)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері: Зенітка Наша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Досягнуте не рубіж

Микола ВАЛЕРЧУК.

Хмельницька область.

ВАГОМИХ результатів минулого року домоглися працівники обласного управління лісового та мисливського господарства, яке очолює Петро Пешко. Лісівниками регіону впорядковано 830 гектарів лісових культур, серед яких створено 80 гектарів нових. А ще вони висадили майже три мільйони дерев. Найбільше власної продукції вітчизняним та зарубіжним споживачам продали Ізяславський, Славутський, Шепетівський, Ярмолинецький лісгоспи та Хмельницьке лісомисливське господарство. Порівняно з попереднім роком їхній приріст становив 159,8 відсотка. Крім того, державні лісгоспи забезпечували паливними дровами населення та заклади соціальної сфери. А ще лісівники Хмельниччини зробили суттєвий внесок до бюджету України.

З перших днів повномасштабної війни лісогосподарства почали допомагати нашим воїнам, які мужньо боронять кожен метр рідної землі. Вони постачають на передову медикаменти, засоби гігієни, харчі, білизну, взуття, виготовляють маскувальні сітки, готують м’ясні, рибні та овочеві консерви, солодкі енергетичні батончики з курагою, родзинками, горіхами та медом. На місцях підтримують територіальну оборону, долучаються до виготовлення протитанкових «їжаків» та запалювальних коктейлів. Також надають прихисток вимушеним переселенцям. Для них у лісгоспах облаштовано кімнати тимчасового перебування.

Нещодавно на базі Славутського та Ізяславського лісгоспів відбулася колегія Державного агентства лісових ресурсів, на якій було обговорено важливі питання галузі, фахівці нашого краю поділилися власним досвідом роботи. На згадку про візит на Хмельниччину учасники зібрання висадили в Ізяславі «Ліс Перемоги».

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове