Архів
Вівторок,
7 червня 2022 року

№ 19 (19963)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері: Зенітка Наша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Здобув повагу і авторитет в односельців

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

Фото автора.

У ЖИТТІ Андрія Шутяка всього було багато. Після закінчення Львівського державного інституту фізичної культури працював інженером виробничого відділу та менеджером із зовнішньоекономічної діяльності Ярмолинецького держлісгоспу. Очолював колектив Соколівської спеціалізованої загальноосвітньої школи-інтернату для дітей із вадами фізичного та розумового розвитку. Два роки захищав суверенітет і незалежність України у складі Збройних сил на Донбасі. 2018-го очолив Ярмолинецьку районну державну адміністрацію. Працюючи на цій посаді, Андрій Васильович здобув повагу і авторитет серед жителів району. Зарекомендував себе як вимогливий і справедливий, наполегливий і сумлінний у господарських буднях керівник. І при цьому його чуйне серце завше переймається людськими радощами і печалями, він живе ідеєю повсякчасного розвитку і творення, є близьким до земляків.

Тому коли в жовтні 2020-го в рамках адміністративно-територіальної реформи була утворена Ярмолинецька селищна територіальна громада, жителі 34 населених пунктів обрали Андрія Шутяка своїм головою. Із побаченого на власні очі та почутого від селян я переконався, що очільник громади справді багато займається розвитком інфраструктури.

На території громади функ-ціонує 11 загальноосвітніх шкіл, 14 дитячих садків, 55 закладів культури, 36 установ охорони здоров’я. І скрізь панує лад, бо їм теж приділяється велика увага. Андрій Шутяк уболіває за те, щоб діти навчались у теплих класах, комфортно почувались у дитсадках. Аби було все необхідне в лікарні, амбулаторіях сімейної медицини та ФАПах. Підтримує заклади культури, допомагає ветеранам війни і праці, воїнам АТО-ООС, розв’язує молодіжні проблеми. За що земляки йому щиро вдячні.

— Підтримую ідеї децентралізації, — каже Андрій Шутяк. — Вважаю, що кошти повинні залишатися на місцях у розмірі 70 відсотків.

А ще герой моєї розповіді прагне до співпраці з усіма, кого цікавить громада, яку він очолює. Завдяки підтримці, допомозі селянам від Державного підприємства «Ярмолинецьке лісове господарство», ТОВ «Ярмолинецький консервний завод», «Екотехнік Ярмолинці», «Сонячний кристал», «Хмельницька енергетична компанія», «Мега-Тех» та всіх агроформувань громада стає кращою і привабливішою, поліпшується добробут її мешканців. Тож, як бачимо, в ОТГ є шанс не тільки виживати, а й розвиватися.

Із перших днів повномасштабної російсько-української війни Андрій Васильович Шутяк узяв до рук зброю і став на захист суверенітету і незалежності України. А мешканці Ярмолинецької територіальної громади почали активно допомагати фронту. В кожному селі люди згуртувались і роблять усе від них залежне, аби наблизити такий бажаний для всіх українців День перемоги. Бабусі, жінки, дівчата плетуть сітки, печуть пиріжки, ліплять вареники, крутять голубці. Чоловіки успішно провели посівну, продовжують працювати на підприємствах, у різних організаціях та установах. Колектив Ярмолинецького лісгоспу збільшив обсяги випуску продукції побічного користування, яку не лише реалізовує покупцям, а й доставляє захисникам на передову. Для наших воїнів на підприємстві готують борщовий та суповий набори, каші з м’ясом. Усю продукцію позначають гаслом: «Український воїне! Черпай сили! Перемагай ворога! Все буде Україна!» Цю гарну традицію підхопили й інші колективи та організації громади.

Пишаюся своїми мужніми, хоробрими, патріотично налаштованими земляками.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове