Архів
Вівторок,
31 травня 2022 року

№ 18 (19962)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Червень
  Версія для друку          На головну

Підставили плече

Ігор ТАБІНСЬКИЙ.

Львівська область.

Війна з російським агресором внесла свої корективи в діяльність державних підприємств України. Лісівники серед них не виняток. До напруженого виробничого ритму працівники галузі долучили ще й гуманітарну та волонтерську складову.

АКТИВНО взялися до цього процесу трудівники лісу Львівщини, які підготували на своїх територіях сотні місць для біженців зі східних теренів країни, забезпечують їх їжею, дахом над головою... Лише НПП «Сколівські Бескиди» прихистило у себе близько сотні сімей, які були змушені покинути рідні домівки.

Паралельно з розселенням людей іде гуманітарна допомога на схід — у зону активних бойових дій, для воїнів та мирного населення, яке знемагає під окупацією часто без їжі, води, медикаментів.

Підставили плече українським лісівникам їхні колеги з Польщі. Днями за участі начальника Львівської ОВА Максима Козицького, начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій області Юрія Кагітіна, начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Дейнеки Збройним силам України передано 12 позашляховиків. Техніку, вкрай необхідну для захисту нашої Вітчизни, отримали лісівники Львівщини від польських колег під час зустрічі генерального директора Державних лісів Польщі Джозефа Кубіци з лісівниками України у Томашові.

Це аж ніяк не перша допомога від польських працівників лісу українським побратимам. За словами Анатолія Дейнеки, вантажі з Польщі надходять на постійній основі. Мікроавтобуси з військовими медичними аптечками, професійними сумками першої медичної допомоги, ліками та медичними препаратами, постільною білизною, спальними мішками, одягом, засобами гігієни та харчовими продуктами курсують регулярно. А ще польські лісівники передали 35 тепловізорів для розвідувальних груп ЗСУ, 1300 «рюкзаків допомоги» для потреб лісової охорони, які входять до територіальної оборони та мобілізовані до ЗСУ.

Під час передачі автівок підвищеної прохідності (джипів) українським захисникам Анатолій Дейнека наголосив, що ця допомога не є ні спонтанною, ні ситуативною. Лісівники Львівщини та Польщі, як добрі та мудрі сусіди, впродовж десятиліть розвивали плідну співпрацю, обмінювалися науковим, виробничим досвідом, передовими технологіями, ділилися результатами вдалих експериментів і завжди йшли на допомогу один одному.

На фото автора: очільники області та українські лісівники під час передачі автомобілів для ЗСУ.

P. S. Коли верстався номер, стало відомо, що працівники лісової галузі Польщі передали чергову партію позашляховиків для ЗСУ, повні гуманітарної допомоги.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Підтримка для бізнесу
Читати
Рятуються облігаціями
Читати
Повертаються додому
Читати
Виробництво відновилося
Читати
Крадуть метал
Читати
Новий порядок вступу
Читати
Металургам — митне спрощення
Читати
Триває освітній геноцид
Читати
Смертей — тисячі
Читати
Евакуюватися, щоб працювати
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове