Архів
Вівторок,
31 травня 2022 року

№ 18 (19962)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Червень
  Версія для друку          На головну
  • Актуально

Паняйте за своїм кораблем

Микола НЕЧИПОРЕНКО.

м. Дніпро.

Відправивши за відомим курсом крейсер «Москва», вкажемо цей напрямок ще деяким об’єктам. У Дніпрі давно діє громадська організація «Люстраційна антикорупційна рада Придніпров’я». З перших днів війни, розв’язаної божевільною росією, активісти оголосили землякам про безповоротні зміни у вітчизняних пріоритетах. Насамперед вони стосуються нав’язаного з радянських часів «тісного» співробітництва, про яке нині не може бути й мови.

СУКУПНО, за даними вищезгаданого ГО, нині в Україні продовжують працювати понад 17 тисяч структур(!), серед засновників і співвласників яких вистачає російських «діячів» різного штибу. А у Кривбасі активісти нарахували найбільше підприємств, до створення і діяльності яких причетні громадяни ворожої держави.

Зокрема, десять років тому в Дніпрі створили ТОВ «Тріалан» для будівництва житлових і нежитлових споруд, а також мостів і тунелів. На перший погляд, це бізнес, який треба вітати. Та є одна заковика: 50 плюс один відсоток статутного капіталу цієї фірми належать росіянинові Трістану Джусоєву. У своїй країні він також має у власності будівельні підприємства, а ще дочірні аналоги в Білорусі, Молдові та Середній Азії. «Я, — пихато казав Трістан Джусоєв, — координатор всесоюзного і загальнонародного штабу з неминучого відновлення радянського союзу мирним шляхом».

Однак зовсім не з миром нагрянула в Україну люта путінська федерація. У результаті речі, які раніше не викликали заперечень, після безчинств рашистської орди на нашій землі породили гнівні протести. Чи можна спокійно сприймати те, що власник знаменитих у Дніпрі заводів з виробництва акумуляторних батарей — громадянин країни-агресора Віктор Потапов?

Чи не щодня з’являється інформація, з яким оскаженілим «завзяттям» рашисти нищать сьогодні фермерські господарства та їхню техніку! Мінують поля, аби селяни не сіяли, бомблять сховища пального, щоб не було чим заправляти трактори. Тим часом ТОВ «Дніпро-Білогір’я», котре обробляє шість тисяч гектарів угідь, на 74 відсотки належить громадянці росії Людмилі Васькіній. Ця пані міцно прив’язала агропідприємство до групи компаній російської федерації «Агро-Белогорье», де є радником гендиректора.

У Нікопольському районі діє Новопавлівський гранітний кар’єр, знаний іще з середини минулого століття. Селяни й не підозрюють, що майже 22 відсотки акцій належать росіянці Вікторії Ченській, яка є і головою наглядової ради. Причому напрочуд «винахідливою». Оскільки певні санкції щодо бізнесу держави-агресора вже запроваджено, росіянка зуміла знайти спільну мову з українськими юридичними особами: мовляв, це вони збувають щебінь з її кар’єру. Зокрема, згоду на «співробітництво» дали «Нікопольська гранітна компанія», «Буран-Груп» і ПП «Буран», а також ТОВ «Майстерпромбуд» з Одеси.

Зокрема, діє засноване росіянином Іллєю Губенем ТОВ «Уралбурсервіс» із виготовлення бурильної техніки для шахт і копалень. А неподалік — ТОВ «Сервісний центр Укррудгірмашсервіс», до якого причетна жителька Воронежа Олена Чекменьова. ТОВ «Політех Мет» (постачання технологічного обладнання) «курирує» сімейна пара Юркових із Москви.

ТА ДОСИТЬ уже миритись із засиллям «партнерів» із країни, яка давно накопичувала зневагу й ненависть, плекала лють, щоб розпочати війну. Чому нечестивець путін напав на нашу державу? Бо, певно, добре розуміє, що без нас його імперія не над­то значуща? Мабуть, усе це разом і спонукало фашиста ХХІ століття до нищівної, нелюдської «спецоперації», читай — війни. Він не припиняє наполягати на тому, ніби ми з росіянами з однієї «колиски». Насправді ж нащадкам монголо-татарської орди, усіляким мерям, весям, муромам та іншим вихідцям із дикунських племен далеко до розсудливих і мудрих українців.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Підтримка для бізнесу
Читати
Рятуються облігаціями
Читати
Повертаються додому
Читати
Виробництво відновилося
Читати
Крадуть метал
Читати
Новий порядок вступу
Читати
Металургам — митне спрощення
Читати
Триває освітній геноцид
Читати
Смертей — тисячі
Читати
Евакуюватися, щоб працювати
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове