Архів
Вівторок,
31 травня 2022 року

№ 18 (19962)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Червень
  Версія для друку          На головну

Окупанту присудили довічне

Микола Москаленко.

У КИЄВІ в Солом’янському районному суді завершився перший судовий процес щодо воєнних злочинів рашистів. За вбивство цивільної особи до довічного ув’язнення засудили 21-річного військовослужбовця рф, командира відділення військової частини №32010 4-ї танкової кантемирівської дивізії московської області сержанта Вадима Шишимаріна.

За даними слідства, 28 лютого колону, в якій він рухався, розбили ЗСУ. Втікаючи, Шишимарін та ще четверо його товаришів по службі обстріляли приватний автомобіль і заволоділи ним. На вкраденій машині з пробитими колесами загарбники заїхали у селище Чупахівка Сумської області. Дорогою побачили чоловіка, який вів узбіччям велосипед. Один із військових наказав сержантові вбити цивільного, аби він не повідомив про них українським воїнам. І Шишимарін випустив чергу з автомата в голову чоловіка. Той загинув за кількадесят метрів од власного будинку.

На суді окупант визнав свою провину повністю. СБУ оприлюднила відео, де він свідчить: «Я вистрелив в нього одну чергу. Він упав. Ми поїхали далі». Провину росіянина також доводять експертизи та свідчення. Зокрема, слідство вилучило зброю, з якої той стріляв, і балістичний тест підтвердив: кулю, котрою вбито мирного українця, було випущено саме з неї…

Генпрокурорка Ірина Венедіктова допускає можливість обміну російського військового Вадима Шишимаріна на українських полонених. Але час покаже, як будуть розвиватися події.

Від початку вторгнення в Україну російські солдати та офіцери систематично вчиняють воєнні злочини проти цивільного населення, особливо на окупованих територіях. Зокрема, правозахисна організація Human Rights Watch зафіксувала розстріли та зґвалтування мирних жителів у населених пунктах Київської, Харківської, Донецької та Чернігівської областей. Загалом наші високопосадовці повідомили, що вже зареєстровано 10,5 тисячі карних проваджень про воєнні злочини проти мирного населення, здійснені окупантами. Однак їх скоєно набагато більше.

Українська влада заявила, що «дістане кожного воєнного злочинця з рф».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Підтримка для бізнесу
Читати
Рятуються облігаціями
Читати
Повертаються додому
Читати
Виробництво відновилося
Читати
Крадуть метал
Читати
Новий порядок вступу
Читати
Металургам — митне спрощення
Читати
Триває освітній геноцид
Читати
Смертей — тисячі
Читати
Евакуюватися, щоб працювати
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове