![]() |
|
|
||||||
|
||||||||
|
||||||||
| ||||||||
Пост здоров’яCторінку підготував |
Версія для друку До списку статтей Не пийте вчорашнього чаю Марія ВАНДА, Свіжозаварений чай розкриває свої властивості й віддає корисні речовини протягом 2-3 хвилин. Далі з охолодженням починається утворення плівки й підготовка середовища для зародження мікроорганізмів і грибів. За два дні, якщо заварки не чіпати, на її поверхні можна виявити пухнасту рослинність. У плівці містяться білкові молекули, які руйнівним чином впливають на органи травного тракту, обволікаючи стінки кишківника й заважаючи всмоктуванню поживних речовин. ОТОЖ заварений чай придатний до вживання протягом перших 15-20 хвилин. Не можна пити вчорашній, тому що мокре листя вже втратило свої первинні властивості, а бактерії завдадуть шкоди організмові. Із цього приводу в китайців є приказка: «Свіжий чай подібний до бальзаму, залишений на ніч — подібний до змії». Вважаючи вчорашній чай отрутою, вони не пропонують його навіть ворогові. Втім, це не свідчить про те, що після одного заварювання сухого листя заварку потрібно викинути. Допускається заварювання чайного листя по кілька разів, залежно від того, до якого сорту він належить і яке оброблення пройшов. Найменше заварюють чорний чай. Допускається дворазове заливання окропом, після чого заварка непридатна до використання. Це пояснюється підготовкою чайного листя: процес ферментації й сушіння робить його більш ламким, воно настоюється швидше, тому й швидше віддає всі свої речовини. Зелений чай відрізняється своєю підготовкою від чорного. За рахунок меншої ферментації або цілковитої її відсутності в ньому міститься більше корисних речовин. Що більше він настоюється, то краще розкривається його смак. Зелений чай можна заварювати 3-4 рази поспіль. Використовуючи багаторазове заварювання, потрібно до кожного наступного додавати певний час — приблизно 1-2 хвилини. Якщо для зеленого чаю під час першого заварювання достатньо хвилини, то для третього знадобиться три хвилини. Версія для друку До списку статтей |