Архів
Субота,
7 травня 2022 року

№ 15 (19959)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну

За відомою адресою...

НАПРИКІНЦІ минулого тижня російські загарбники продовжували вести активні бойові дії на Донецькому і Таврійському напрямках. Як повідомили у ранковому зведенні за 6 травня у Генеральному штабі ЗСУ, мета загарбників — встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридора між зазначеними територіями та тимчасово окупованим Кримом. Зокрема, на Лиманському напрямку ворог обстрілював позиції українських захисників.

На Попаснянському напрямку основні зусилля окупанти зосередили на встановленні повного контролю над населеним пунктом Попасна та відновленні наступу на Лиман та Сіверськ. У Маріуполі противник продовжував блокування підрозділів Сил оборони поблизу «Азовсталі». В окремих районах за підтримки авіації поновив штурмові дії з метою взяття під контроль території заводу. На Сєверодонецькому, Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій не вів.

У п’ятницю, 6 травня, українські військові уразили протикорабельною ракетою «Нептун» російський фрегат «Адмірал Макаров» у Чорному морі, повідомляє одеське видання «Думська» з посиланням на власні джерела. «За попередньою інформацією, фрегат сильно пошкоджений українською протикорабельною ракетою «Нептун», але залишається на плаву», — наголошують у виданні. У Генеральному штабі ЗСУ про це ще не повідомляли.

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков у п’ятницю на запитання про російський корабель відповів: «Ми не маємо такої інформації». Про уражений раніше крейсер «Москва» у Кремлі також спочатку не мали інформації…

Того ж дня під час режиму припинення вогню на території «Азовсталі» у Маріуполі російські окупанти підбили з ПТРК автомобіль, який мав евакуювати цивільних із заводу. Внаслідок обстрілу одна людина загинула, шестеро дістали поранення.

Коли верстався номер газети, Генштаб ЗСУ повідомив, що завдяки контрнаступу Сили оборони України відновили контроль над населеними пунктами Олександрівка, Федорівка, Українка, Шестакове, Перемога та частиною села Черкаські Тишки на Харківщині.

Михайло ВЕДМІДЬ.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Сіємо, а значить, житимемо
Читати
Пальне — на вагу золота
Читати
Атомна енергетика протримається
Читати
Страждають найуразливіші
Читати
Навчання не має зупинятися
Читати
Нас підтримують
Читати
Братні держави не стоять осторонь
Читати
Трагедія в тилу
Читати
Головна скарбниця не порожня
Читати
Крадуть продовольство
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове