Архів
Субота,
7 травня 2022 року

№ 15 (19959)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Спорт

Молодь не підвела

Микола МОТОРНИЙ.

Футбол. Відбулася зустріч представників української Прем’єр-ліги. Поточна таблиця чемпіонату УПЛ визнана клубами як остаточна — рішення було ухвалене одностайно. За чемпіонство «Шахтаря» на зібранні проголосували всі, зокрема й «Динамо».

На участь в єврокубках від України в УЄФА подають п’ять команд: «Шахтар» і «Динамо» — Ліга чемпіонів, «Дніпро-1» — Ліга Європи, «Зоря» і «Ворскла» — Ліга конференцій.

Нагадаємо, в УПЛ зіграно 18 турів: у «Шахтаря» — 47 очок, «Динамо» має 45 пунктів, «Дніпро-1» — 40, «Зоря» — 36, «Ворскла» — 33. Команди, які провели 17 матчів у чемпіонаті, потенційно не можуть впливати на розташування команд у першій п’ятірці.

До першої ліги ніхто не вилітає, а про можливість переходу команд із першого дивізіону до вищого вирішать 25 травня. Тоді ж і розглянуть дати початку наступного сезону.

Щодо розіграшу Кубка України рішення окремо ухвалить Українська асоціація футболу. Також її виконком має остаточно затвердити і пропозицію клубів УПЛ стосовно підсумків сезону 2021/22.

Дзюдо. Шість нагород, із них чотири — золоті, здобули наші спортсмени на трьох турнірах Кубка Європи з дзюдо. Так, на дорослих змаганнях, які відбулися у хорватському Дубровнику, володарем золотої медалі в категорії до 90 кг став Заур Дуньямалієв. Це найкращий результат спортсмена на міжнародних змаганнях.

На кадетському Кубку Європи у Страсбургу (Франція) «золото» у ваговій категорії понад 90 кг підкорилося Крістіану Хохлову. Всі свої поєдинки український дзюдоїст завершив достроковими перемогами, не залишивши жодних шансів суперникам. Для Крістіана це перший успіх у кар’єрі на етапах Кубка Європи. Бронзовими призерами стали Федір Ярошенко (понад 90 кг) та Іван Чернишенко (до 81 кг).

Одразу дві золоті нагороди завоювали представники збірної України на юніорському Кубку Європи у Познані (Польща). У категорії до 73 кг переміг Антон Шугалеєв, вигравши сумарно шість поєдинків. Ще одне «золото» до скарбнички української команди принесла Діана Семченко (понад 78 кг). Усі свої нагороди наші спортсмени присвячують Україні та її захисникам.

Карате. Збірна України з карате виборола п’ять медалей на етапі Прем’єр-ліги у португальському Матозінюші. Зокрема, чемпіонками змагань у куміте стали Анжеліка Терлюга (до 55 кг) та Аніта Серьогіна (до 61 кг). Бронзові нагороди завоювали Діана Шостак (до 61 кг), Галина Мельник (до 68 кг) та Андрій Заплітний (до 75 кг).

У лютому на етапі Прем’єр-ліги в ОАЕ Терлюга та Серьогіна виграли срібні медалі, а Шостак і Станіслав Горуна стали бронзовими призерами.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Сіємо, а значить, житимемо
Читати
Пальне — на вагу золота
Читати
Атомна енергетика протримається
Читати
Страждають найуразливіші
Читати
Навчання не має зупинятися
Читати
Нас підтримують
Читати
Братні держави не стоять осторонь
Читати
Трагедія в тилу
Читати
Головна скарбниця не порожня
Читати
Крадуть продовольство
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове