Архів
П’ятниця,
18 лютого 2022 року

№ 13 (19957)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Конфлікт

Цвинтарне протистояння

Микола МОСКАЛЕНКО.

Київська область.

ВЖЕ КОТРИЙ день гуде село Шпилі, що в Іванківському районі. Ще б пак, такого тут іще ніколи не було: на місцевому цвинтарі поховали людину, а через якийсь час її могила… виявилась у зовсім іншому місці кладовища. Ні, ніяка це не містика, а конфлікт між односельцями — за конкретне місце на цвинтарі, яке дехто з них вважає «своїм». А тому готовий удатися до, сказати б, рішучих дій в обстоюванні свого права на «зайняту чужими територію». А саме так тут нещодавно і сталося.

…Торік у листопаді Світлана Дударенко поховала свою бабусю. Через місяць після похорону до неї прийшла односелиця і заявила, що бабусю поховали на «її території», хоча на цвинтарі в Шпилях немає жодних огорож. За словами Світлани, незвана гостя погрожувала зрівняти могилу бабусі із землею і викинути хреста. Дударенко розповіла про погрози старості села. Разом вони вирішили, що все закінчиться лише на словах, адже під час поховання порушень не було. Але через деякий час з’ясувалося, що могилу таки перенесли. Світлана виявила хрест і вінки за 20 метрів од першого поховання своєї бабусі.

Зрозуміло, чиїх рук це могла бути справа! Зчинився скандал. Рідна сестра односелиці, яка погрожувала перепоховати бабусю, запропонувала примирення. Проте онука померлої подала заяву до поліції. За її словами, спершу ті зволікали з розслідуванням, проте згодом відкрили провадження. Відомо, що такі дії підпадають під статтю Кримінального кодексу «наруга над могилою». Тепер правоохоронці чекають дозволу на ексгумацію померлої. Адже не відомо, чи перепоховали зловмисники труну з тілом, чи лише перенесли хреста і вінки.

А село гуде…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Кібератаку відбили
Читати
У лідерах, на жаль, сировина
Читати
Занизили вартість
Читати
Не вистачає підручників
Читати
Iндексація вже незабаром
Читати
Заохочують господарювати
Читати
Iз чого заощаджувати?
Читати
Хочуть здобувати вищу освіту
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове