Архів
П’ятниця,
18 лютого 2022 року

№ 13 (19957)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Пряма мова

Нема чим пишатися

Микола Княжицький,

народний депутат.

ОДИН мій колега і опонент із правлячої партії «Слуга народу» довго пишався в мережі тим, що супутник «Січ-2-30» було вироблено у нього на окрузі в Дніпрі.

Днями сайт журналістських розслідувань «Заборона» з’ясував, що «Січ-2-30», виявляється, просто копія супутника «Січ-2», виготовленого і запущеного 10 років тому. Останній, щоправда, зламавсь і самознищився в космосі за пів року після запуску, а його копія, яку завжди виготовляють, припадала пилюкою на заводі. От зараз і вирішили запустити клон застарілого технологічно супутника, аби попіаритися на цьому.

Ще й паралельно вкрасти: не проплатили безпосереднього узгодженого контракту із компанією Ілона Маска для того, а переуклали новий з кількома посередниками. Замовили в них нікому не потрібне додаткове обладнання, щоб вкрасти майже мільйон доларів.

У результаті український супутник полетів, але не запрацював. Не зміг.

Тому ні мені (частину електроніки супутника виготовлено на моєму окрузі у Львові), ні моєму колезі — опонентові зі «Слуги народу» — пишатися нічим.

До відома. 13 січня цього року ракета Falcon 9 американської компанії SpaceX успішно вивела на орбіту український супутник "Січ-2-30". За даними обізнаних джерел, хоч вітчизняний супутник має аж ніяк не сучасні характеристики, просував його запуск, який, за інформацією сайту censor.net, коштував держбюджету близько 2 млн доларів США, особисто Володимир Зеленський. Із супутником не вдалося встановити сталого зв'язку після виходу на орбіту. Днями з’явилося повідомлення, що він озвався, але гіркий присмак від цього «космічного прориву», як і його корупційна складова, нікуди не поділися.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Кібератаку відбили
Читати
У лідерах, на жаль, сировина
Читати
Занизили вартість
Читати
Не вистачає підручників
Читати
Iндексація вже незабаром
Читати
Заохочують господарювати
Читати
Iз чого заощаджувати?
Читати
Хочуть здобувати вищу освіту
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове