Архів
П’ятниця,
18 лютого 2022 року

№ 13 (19957)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Актуально

На «нулі» майже весна

Леонід ЛОГВИНЕНКО.

За кілька днів до імовірної дати вторгнення, про що віщували розвідки й уряди світових держав, у Харкові відбулось засідання Ради національної безпеки і оборони України.

ПРОТЯГОМ дня-двох я не міг з’ясувати, чи був на ньому Президент України. Можливо, через таємність порядку денного, який там розглядався. Тепер от повідомляється, що був. РНБО, зокрема, в режимі «таємно» розглянула питання гарантування національної безпеки на тлі внутрішніх та зовнішніх загроз і заслухала доповіді представників розвідувальних служб, військових формувань та прикордонної служби. Також командування Військово-Морських сил доповіло щодо ризиків для морського судноплавства України у зв’язку з намірами Російської Федерації перекрити район Чорного та Азовського морів під приводом проведення навчань. Саму ж Раду національної безпеки і оборони, точніше Зеленського, пікетувала харківська опозиція. Вимагала вибачень за те, що він висловив припущення стосовно захоплення міста.

Перед ХОДА, куди на засідання з чорного ходу заїхав Глава держави зі свитою, мітингували прихильники телеканалу «Наш». Але це не допомогло. РНБО запровадила санкції проти юридичних осіб, які мають у власності цей інформ-ресурс. На запитання, що стало причиною запровадження санкцій, секретар ради Олексій Данілов відповів: «На підставі подання СБУ, яке на сьогодні було зроблено». Він уточнив, що обмеження діятимуть п’ять років — протягом цього часу канал не має права мовлення.

А що ж відбувається на передовій? Днями харківські волонтери побували на самому «нулі». Там майже весна. Повітря пахне сонцем і пролісками. Хлопці кажуть, що в очікуванні провокацій їм наказано утримуватися від будь-яких несанкціонованих дій. Бійці спокійні. В 54-й бригаді запевняють, що вже мають англійські протитанкові комплекси, які з першого пострілу повністю виводять з ладу бойові броньовані машини. Також одержали протибункерні гранатомети. Найкращі воїни пройшли вишкіл на Яворівському полігоні на Львівщині й тепер передають знання та навички побратимам. З того боку вже другий день було незвично тихо. «Якось підозріло», — перемовляються між собою бійці. Але це їх не бентежить. Вони усміхаються, із вдячністю приймають подарунки і просять передати читачам «Сільських вістей», що люди можуть бути спокійними: їх є кому і є чим захищати.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Кібератаку відбили
Читати
У лідерах, на жаль, сировина
Читати
Занизили вартість
Читати
Не вистачає підручників
Читати
Iндексація вже незабаром
Читати
Заохочують господарювати
Читати
Iз чого заощаджувати?
Читати
Хочуть здобувати вищу освіту
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове