Архів
П’ятниця,
18 лютого 2022 року

№ 13 (19957)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Мелють що попало

Микола ЮРЧИШИН.

ЩО НЕ ДЕНЬ, то дедалі більше в редакційній пошті скарг на адресу деяких байдужих до своїх обов’язків поштовиків. Ось два такі листи з Житомирщини. «У нашому селі ще, слава Богу, працює стаціонарне відділення зв’язку, — повідомляє постійна передплатниця «Сільських вістей» із Денишів Житомирського району Любов Іванівна Приходько. — І працює там завідувачкою чудова людина Марина Ігорівна Антоневська. Чимало людей вона загітувала передплачувати «Сільські вісті» на перше півріччя 2022 року. Бо вважає їх, так, як і я, найправдивішою і найсміливішою газетою в Україні. Та сталося непередбачуване. Минув січень, половина лютого, а жодного номера «Сільських вістей» на відділення не надійшло. Завідувачка вже втомилася телефонувати з приводу недоставки у Житомир. Як з’ясувалося згодом, в обласному центрі хтось загубив доставні картки передплатників. Винних і досі не можуть знайти, всі кінці у воду. Може, в центральному поштовому відомстві допоможуть відшукати і покарати нетямущих зв’язківців?»

Не може заспокоїтися давня шанувальниця «СВ» Тамара Григорівна Федорович із Ксаверівки Черняхівського району. Їй постійно недодають якусь кількість номерів нашої газети. Скажімо, 1-й і 2-й номери доставили, а 3-го та 4-го катма. 5-й одержала, а 6-й пропав безвісти, 7-й надійшов, а 8-й десь загубили. «Замість «Селяночки» мені пропонують інші видання, — обурюється жінка. — Навіщо? Я хочу одержувати те, що передплатила. Ви чуєте мене, пане гендиректоре Укрпошти? Так-так, маю на увазі Ігоря Юхимовича Смілянського, котрий повинен чітко контролювати дії своїх підлеглих».

Виявляють своє занепокоєння несумлінною роботою пошти передплатники «Сільських вістей» із Полтавщини. Так, Ніні Іванівні Лисенко із села Великі Кринки Кременчуцького району і досі не доставили 1-го номера «СВ» за 6 січня, хоча обіцяли це зробити. А Іванові Івановичу Бондаренку із Погребів цього ж району раптово припинили доставку нашої газети. Останній, 8-й, номер він одержав 1 лютого.

Від імені жителів села Корнієнки Миргородського району до редакції звернувся передплатник «СВ» Степан Лукич Дігтяр. Він просить гендиректора Укрпошти Ігоря Смілянського захистити листоношу Олену Миколаївну Легку, котру місцеві чинуші намірилися скоротити із системи поштового зв’язку 1 березня. Селяни не хочуть розлучатись із доброю, чуйною, добросовісною людиною, яка сумлінно виконує свої обов’язки.

На нерегулярну доставку «Сільських вістей» скаржаться Іван Якович Михайленко із Клепачів та Петро Якович Сахно із Тарандинців Лубенського району.

Не може зрозуміти витівок пересувної пошти Ольга Феодосіївна Дем’янюк із села Хоровець Шепетівського району Хмельниччини. Передплатила жінка «Сільські вісті» на перше півріччя нинішнього року. Справно їй доставили лише шість номерів газети (останній за 25 січня). А потім сказали наче відрубали: «Газета на канікулах, а тому будемо одержувати її аж із 1 березня. «Ось такі у нас новоявлені зв’язківці, — з гіркотою сповістила редакцію О. Дем’янюк. — Мелють що попало. Як мовиться, як маєш брехати, то краще мовчати».

Розпачливого листа написала до редакції Галина Іванівна Кобецька із села Каїри Каховського району Херсонщини: «Я вже у віці, нездужаю. Ще торік у жовті попросила листоношу передплатити мені «Сільські вісті» на перше півріччя 2022 року. Вручила відповідну суму і раділа, що буду з улюбленою газетою. Та не так сталося. Запитала 10 січня, чому нема мені газети, а у відповідь почула — не встигла передплатити. Що мені тепер робити? Без «Селяночки» я жити не можу!»

Відмовили у передплаті «Сільських вістей» деяким жителям Немішаєвого Бучанського району Київщини. Сказали, що такої газети у їхній базі не значиться. Хто відповість за таку підлу брехню і дискредитацію всеукраїнського видання?

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове