Архів
П’ятниця,
18 лютого 2022 року

№ 13 (19957)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

З турботою про здоров’я

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

ПОРЯД із негативом про доступ до медичних послуг на Хмельниччині є чимало доброго, про що варто відгукнутись. Так, з ініціативи хмельницького міського голови Олександра Симчишина в обласному центрі запустили роботу мобільної бригади з паліативної допомоги. І це вельми актуально: в неї майже 1200 виїздів за рік до домівок хмельничан. Відтак у міській раді вирішили облаштувати відділення хоспісної та паліативної допомоги на 60 ліжок для такої категорії хворих, яким, до речі, надаватимуть тут не тільки медичну, а й соціальну, психологічну та духовну підтримку.

У КНП «Хмельницька обласна дитяча лікарня», яку очолює Лілія Брухнова, репрезентували нове обладнання для медичної послуги під назвою «Хірургія одного дня». Це суттєво прискорить лікування маленьких пацієнтів, і їм не потрібно буде тривалий час перебувати в денному стаціонарі.

Привезли днями нове сучасне обладнання і у Хмельницький обласний протипухлинний центр. «Лінійний прискорювач, — розповідає директор медичної установи В’ячеслав Мороз, — придбаний для відділення радіології. Це сучасний європейський апарат для точного влучання в пухлину і збереження оточуючих здорових тканин. На обладнанні працюватиме ціла команда у складі інженера-фізика, лікаря та молодшого медперсоналу». Цей дорогий апарат (60 мільйонів гривень) обласний протипухлинний центр придбав за власні кошти та кошти, надані з міського бюджету.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове