Архів
П’ятниця,
14 січня 2022 року

№ 3 (19947)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Новини АПК

Заводи для фермерів

Ігор ТАБІНСЬКИЙ.

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

Одеська область.

ХОРОШІ новини тішать, особливо на свята. У фермерів Львівщини, які займаються картоплярством та вирощуванням фруктово-ягідної продукції, є відразу дві причини порадіти. Відтепер у них значною мірою відпадуть проблеми з реалізацією вирощеного врожаю.

Річ у тому, що компанія з іноземними інвестиціями «Централ Плейнс Груп Україна» в містечку Глиняни Золочівського району звела завод із переробки картоплі, зокрема на крохмаль. З відходів виробництва виготовлятиметься екологічна упаковка. Зараз підприємство працює у тестовому режимі, а незабаром пів сотні робітників на ньому перероблятимуть близько 50 тисяч тонн «другого хліба» на рік.

Позаторік підприємство вже побудувало картоплесховище із холодильним обладнанням. Його потужність — 11 тисяч тонн. Нині працюють над другою чергою картоплесховища такою ж потужністю.

Тим часом у Мостиській будується агропарк «ФрутБанк» із переробки фруктово-ягідної продукції. Завод стане першим комунальним підприємством, яке обслуговуватиме фермерів Львівської області. Роботи розпочали у вересні, а вже наступного року тут запрацюють три лінії. Перша — це виробництво джемів та варення, друга — миття, чищення і запакування овочів, скажімо борщового набору, і третя лінія — це сушіння і виробництво чіпсів. Загальний бюджет проєкту — 22,5 мільйона гривень. Він складається з коштів місцевих скарбниць (Мостиська та Судововишнянська міські ради), а також обласної та державної.

Львівська область.

I знесе курочка яєчко

КІЛЬКІСТЬ свійської птиці у господарствах Одещини протягом 2021 року скоротилася майже на 17,1%. Наразі, як повідомляє обласне управління статистики, у домогосподарствах жителів регіону їх залишилося 1940,2 тис. голів.

Разом зі скороченням виробництва яєць дедалі менше стає домашнього м’яса та молока. Так, за 11 місяців минулого року було вироблено 129,7 млн шт. яєць, що на 22,2% менше, ніж за аналогічний період позаторік, а обсяги виробництва молока і м’яса впали на 5-6% знову ж таки через скорочення поголів’я свиней — на 8,9%, корів — на 3,1, овець та кіз — на 3%.

Пригадуємо тепер казочку для дітей, де сказано: «І знесла курочка яєчко, та не просте, а золоте»…

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Нема чим платити
Читати
Справи з власним газом кепські
Читати
«Прикрутили» ціни
Читати
Але хліб може подорожчати
Читати
Бувають і такі пільговики
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове