Архів
П’ятниця,
14 січня 2022 року

№ 3 (19947)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Неоголошена війна

До останньої краплі крові

Михайло ВЕДМІДЬ.

У ВІВТОРОК, 11 січня, бойовики всього один раз порушили режим припинення вогню — із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї гатили у бік Новотошківського. Втім, і цього вистачило, аби сталася подія з трагічним фіналом: один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, несумісне з життям. Загиблий — старший солдат 17-ї окремої танкової Криворізької бригади Віктор Кучеренко, 28-річний мешканець Миколаївської області.

Днем раніше, у понеділок, пішли з життя ще двоє захисників України. Тієї доби з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Та не вони стали причиною загибелі бійців: обидва воїни дістали поранення, несумісні з життям, під час виконання бойового завдання на замінованій ділянці місцевості — внаслідок підриву…

Тим часом пресслужба Головного управління розвідки Мін-оборони України поінформувала, що на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей командування ЗС РФ розпочало заходи із підготовки резервістів. Зокрема, з 10 січня за єдиним планом підготовки російських збройних сил у 1-му (м. Донецьк) та 2-му (м. Луганськ) армійських корпусах розпочаті заходи тижня бойової та мобілізаційної готовності, у рамках яких заплановані збори з резервістами. Крім цього, відпрацьовуються питання доукомплектування військових частин мобілізаційними ресурсами, здійснюється перевірка роботи розгорнутих пунктів прийому особового складу та військової техніки. У пресслужбі також зазначили, що водночас силові структури окупаційних адміністрацій «у посиленому режимі» розшукують осіб, які приписані до райвійськкоматів, але ухиляються від проходження зборів.

Своєю чергою Служба безпеки України повідомила, що за матеріалами контррозвідки ще трьох бойовиків незаконних збройних формувань так званих Л/ДНР заочно засуджено до дев’яти, 10 та 11 років позбавлення волі. Усі вони впродовж 2014-2018 років брали активну участь у бойових діях проти Збройних сил України.

Наразі двоє засуджених переховуються від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території, а ще один перебуває в Росії. Зловмисників оголошено у розшук.

Днями головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний в інтерв’ю одному з британських телеканалів висловив упевненість, що у разі нового вторгнення українські військовослужбовці зможуть дати гідну відсіч російській агресії, і заявив: «У мене є Батьківщина, яку мені потрібно захищати, й у мене є Збройні сили, які мають бути готовими захищати нашу країну. Ми взагалі ні на кого не збираємося нападати. Але ми будемо захищати нашу землю до останньої краплі крові».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Нема чим платити
Читати
Справи з власним газом кепські
Читати
«Прикрутили» ціни
Читати
Але хліб може подорожчати
Читати
Бувають і такі пільговики
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове