Архів
П’ятниця,
14 січня 2022 року

№ 3 (19947)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей
  • Рядки з листів

Непрофесійно, неоперативно, хаотично

ПОНАД 16 років я очолював Державну ветеринарну службу України. За Союзу по більшості показників Україна завше займала місце в трійці лідерів серед республік. В роки незалежності ми перші серед країн СНД схвалили Закон «Про ветеринарну медицину». Україна перша серед європейських держав була оздоровлена від 10 найнебезпечніших хвороб тварин згідно з класифікацією МЕБ, список «А». За всі ці роки ми не допустили жодної епізоотії.

Нині ж, аналізуючи, що наша влада робить і що повинна була зробити для подолання коронавірусу (профілактичні методи, своєчасні заходи за прояву недуги, організація вакцинації тощо), дам відверту оцінку: непрофесійно, неоперативно, хаотично. Тому й маємо такі жалюгідні результати.

Якби ми, лікарі ветеринарної медицини, діяли тоді подібним чином, то сьогодні в Україні не залишилось би ні корів, ні свиней, ні овець, ні птиці. Їх знищили б хвороби.

Павло ДОСТОЄВСЬКИЙ.

Київська область.

 

З Офісу президента чується багато розмов про встановлення миру та повернення повного суверенітету українським землям. Це добре. Але не розкриваються суть і шляхи досягнення такої мети. Де висновки ООН, Будапештські гарантії щодо безпеки України? Хто з високопосадовців, яка установа дасть об’єктивну оцінку цій затяжній війні? Чи спроможна взагалі теперішня влада вирішити це нагальне питання, як свого часу браво обіцяла? Запитань більше, ніж відповідей. А ще менше дій.

Григорій ЦИГАНЕНКО.

м. Конотоп Сумської області.

 

Погода часто підносить нам сюрпризи, чергуючи дощі з морозами. Комунальні служби не встигають скрізь вчасно посипати піщано-сольовою сумішшю лід, а сільські дороги взагалі ніхто ніколи не посипав. Тож безпечність взуття посідає далеко не останнє місце. Але чомусь останніми роками підошви взуття набагато сильніше ковзають по кризі, ніж підошви, виготовлені в минулі роки. Особисто в мене двадцять років тому було зимове взуття, підошви якого ніби прилипали до льоду, навіть мокрого. Сучасне ж взуття нагадує ковзани, навіть на стоптаному снігу. І не тільки дешеве китайське, а й дороге, виготовлене однією з провідних українських фабрик.

Це ж стосується і пінового взуття, яке носять переважно селяни. Нещодавно з’явившись на українському ринку і завоювавши славу теплого, зручного і водонепроникного, воно дуже швидко перетворилось на ковзани. Люди бережуть «пінки», куплені в перші роки виробництва: в них не так слизько ходити.

Надворі зима, і дороги часто покриваються льодом. Ковзаючись, люди нарікають на небесні сили, комунальні служби, владу, особливо ті, що з поламаними кінцівками змушені відвідувати лікарню. Тому й звертаюся через газету до виробників взуття. Шановні, пожалійте, будь ласка, громадян. Виготовляйте взуття на менш слизьких підошвах.

Людмила ТЮТЮННИК.

с. Нові Млини Ніжинського району

Чернігівської області.

 

Високопосадовці подбали, аби двічі вакциновані громадяни отримали допомогу від держави — тисячу гривень. Щоправда, використати ці кошти можна лише за призначенням: відвідати музеї, театри, кінотеатри, спортзали. Обіцяють, що можна буде купити ліки. Та скористатися таким презентом від Президента, на мою думку, зможуть тільки жителі міст, які мають смартфони, Інтернет і відповідні заклади. Переважна ж більшість пенсіонерів і селян користуються ще кнопковими телефонами. У них не те що кінотеатру — поштових відділень уже нема. А найнагальніша потреба взимку — обігрів оселі. То чому б не дозволити їм цю бонусну тисячу витратити на сплату комунальних послуг? Це було б дуже мудре рішення.

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове