Архів
Вівторок,
11 січня 2022 року

№ 02 (19946)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Хороша новина

Довгоочікувані входини

Ігор ТАБІНСЬКИЙ.

Львівська область.

Фото автора.

МЕШКАНЦІ Запитова, що у Львівському районі, з нетерпінням чекали цього дня: амбулаторію загальної практики сімейної медицини будували ще із 2016-го. Загалом на неї витратили понад 14 мільйонів гривень. З них більш як 12 мільйонів — субвенція з державного бюджету, 1,25 мільйона гривень додала сама Новояричівська громада, а дофінансували будівництво з обласного бюджету. І ось днями символічна стрічка перерізана.

У новозбудованому закладі передбачені приміщення для реєстратури, аптечного пункту, маніпуляційної, кабінету сімейного лікаря, кімнати для персоналу обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, для зберігання інвентаря, є санвузли. На другому поверсі — кабінет головного лікаря, приміщення для зберігання ліків, кабінет щеплень, кімната особистої гігієни...

Невдовзі тут планують розмістити апарат УЗД та відкрити додаткові кабінети, запросивши відповідних спеціалістів-медиків.

Усі входи облаштовані пандусами, а двері без порогів.

— Старе приміщення місцевої амбулаторії давно віджило своє, — наголосила директор комунального некомерційного підприємства «Новояричівська районна лікарня» Олеся Бурлаків. — Приємно, що відтепер два лікарі — сімейний і педіатр, а також троє працівників медичного персоналу чекатимуть відвідувачів у новому медзакладі.

Поблизу амбулаторії розміщені гаражі, де базується медичний транспорт самої амбулаторії та Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги і медицини катастроф.

Запитівська амбулаторія — одна з найбільших у регіоні та слугуватиме не лише мешканцям Запитова, а й навколишніх сіл.

Відкриваючи амбулаторію, голова Новояричівської ОТГ Петро Соколовський, староста Запитова Юрій Федейко побажали майбутнім відвідувачам приходити сюди радше з профілактичною метою, аніж із запущеними хворобами.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Продуктові картки» повертаються?
Читати
Вистачає тільки на прожиття
Читати
Закликають щепитися
Читати
Бурякові підсумки
Читати
Залізничні проблеми критичні
Читати
Падають обсяги транзиту
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове