Архів
Вівторок,
11 січня 2022 року

№ 02 (19946)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Розвал триває

Устина ГРЕЧАНЮК.

У Токмацькому міському відділі поліції, що в Запорізькій області, заяви про звільнення написали 30 співробітників — це 95 відсотків особового складу цієї силової служби міста.

ЗА СЛОВАМИ народної депутатки Юлії Яцик, яка повідомила про це масове звільнення, його причинами стали «неви-плата керівництвом обласного управління Нацполіції нарахувань за ненормований робочий день та інших законних надбавок, викривлення фактів роботи працівників поліції публічними особами, що призводить до зниження довіри населення до поліції, систематичний тиск із боку керівництва поліції щодо виконання показників «розкриття» злочинів». Стосовно останнього, то депутатка стверджує, що деякі злочини не реєструвалися в ЄРДР або реєструвалися з мінімальною кваліфікацією «через вказівки конкретних посадових осіб ГУНП», щоб не псувати статистики нерозкритими «висяками». Якщо ж такі факти набували розголосу, то просто «призначались винні, яких показово звільняли із ганьбою».

Керівництво Нацполіції відреагувало на масове звільнення запорізьких поліцейських та призначило комплексну службову перевірку.

Наша газета розповідала, що у держбюджеті на 2022-й передбачено збільшити фінансування всіх силових та антикорупційних органів, окрім Міністерства внутрішніх справ. Видатки на поліцію навіть зменшаться. Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності ініціював зміни до бюджету, якими пропонувалося підвищити поліцейським зарплатню до 20 тисяч гривень. Проте бюджетний комітет відхилив ці пропозиції, тож зарплата патрульного сьогодні становить близько 13 400 гривень. Відтак не дивно, що, за словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, брак кадрів у поліції критичний: від 10 до 30% залежно від регіону. «Якщо традиційно після добового чергування правоохоронець отримує три доби на відпочинок, то тепер поліцейські можуть відпочивати лише дві доби», — повідомив міністр.

На жаль, розвал усієї правоохоронної системи країни триває.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
«Продуктові картки» повертаються?
Читати
Вистачає тільки на прожиття
Читати
Закликають щепитися
Читати
Бурякові підсумки
Читати
Залізничні проблеми критичні
Читати
Падають обсяги транзиту
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове