Версія для друку До списку статтей Морквяний сік подовжує життя Світлана МОЛОЧНА, травознай. СІК із моркви дуже багатий на різні біологічно активні речовини:
вітаміни (зокрема А, С і K), поживні нутрієнти, різноманітні мінерали з
мікроелементами. Каротиноїдні пігменти, що містяться в моркві, мають високу
антиоксидантну активність, тому сік із неї є дієвим засобом боротьби з вільними
радикалами. Вітаміни
морквяного соку здатні запобігати знищенню імунних клітин організму. А лютеїн і
бета-каротин допоможуть захистити від раку крові та інших видів онкології. Це
довели вчені, які проводили досліди з обробленням лейкозних клітин за допомоги
екстракту моркви. Тож
систематичне його вживання може помітно збільшити тривалість життя. Достатньо
випивати щодня протягом місяця 50 мл соку. Курси морквяної сокотерапії треба
проводити кілька разів на рік — такого висновку дійшли зарубіжні дослідники. Версія для друку До списку статтей |