Архів
Вівторок,
11 січня 2022 року

№ 02 (19946)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

«Коріння» всіх органів

Оксана МИКИТЕНКО, нефролог.

ЦІЛИТЕЛІ Китаю здавна основою людського життя вважали нирки, мовляв, у них міститься «коріння» всіх внутрішніх органів. Вони мали на увазі не тільки нирки, а й надниркові та статеві залози, пов’язані з внутрішньою секреторною й регуляторною діяльністю організму, спрямованою на накопичення «екстрактів тіла»: вироблення сперми, живлення головного мозку, розвиток кісткової тканини, кровотворення, зміцнення зв’язок, еластичність тканин, забезпечення гарних слуху та зору. Всі ці процеси стародавні цілителі пов’язували воєдино.

Наприклад, у китайській традиційній медицині є діагноз порожнеча нирок. Він виявляється по-різному: болем у попереку, колінах, порушенням слуху, сечовипускання, збоями у статевій сфері, посивілим волоссям, поверхневою задишкою тощо.

Три причини ослаблення нирок

ПЕРША з них виникає внаслідок пережитого страху, коли «волосся на голові стає дибки». Такий стан різко послаблює функцію нервової системи й надниркових залоз. При цьому не- важливо, тривалі чи короткочасні ці страхи, — результат буде однаково негативний.

Друга причина ослаблення нирок — сильне переохолодження, тривала застуда чи інше захворювання, що знесилило ваш організм.

Нирки, як і надниркові залози, не терплять переохолодження. Холод ослаблює їхню діяльність, звідси — холодні ноги, біль у спині та суглобах, нічні позиви до сечовипускання, швидка стомлюваність, відчуття тривоги, жару в грудях, головний біль, безсоння й таке інше. Тобто переохолодження — небезпечний ворог усього організму. Недарма кажуть: якщо ноги стали холодними, а голова гарячою — отже, слабшають нирки й старість не за горами.

Третя причина — нирки послаблює втрата енергії під час нерегулярного або надто частого сексу.

Оздоровлення

ПРОФІЛАКТИКА хвороб для людей віком від 40 років не складна, зате дуже ефективна. До неї входять методи зміцнення попереку й розтирання нирок, що веде до їхнього оздоровлення.

Стисніть руки в кулаки, не дуже міцно, але й не заслабко, щоб подушечки чотирьох пальців опинилися в центрі долоні, а великий палець — поверх них. Намагайтеся надати тильному боку долоні пласкої форми. Помістіть руки тильними боками кистей навпроти нирок, з’єднавши з ними центри зовнішніх боків долонь: ліву — з лівого, праву — з правого боку. Рухом, спрямованим до хребта, одночасно немовби зсуньте нирки разом, затим звільніть руки. Повторіть вправу 81 раз. Ви відчуєте тепло, корисне для всього організму.

Безладне розтирання попереку такого ефекту не матиме. Важливим є одночасний уплив з обох боків. Вправу, саме 81 раз, можна виконувати будь-якої години дня стоячи, на ходу, сидячи, однак треба стежити за тим, аби розтиральні рухи не переривалися. Після розтирання жодного завершального етапу не потрібно.

Ослабленим людям, які не можуть подужати 81 рух, можна покласти теплі руки на нирки й просто погріти їх.

Перед застосуванням рекомендацій порадьтеся з вашим лікарем.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове