Архів
Вівторок,
11 січня 2022 року

№ 02 (19946)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Підкаже кардіолог

Анатолій ДОРОГИЙ,

кардіолог.

ВІДЧУВШИ зниження потенції, більшість чоловіків біжить до уролога. Тим часом, як показують останні дослідження, їм потрібно зовсім в інший кабінет — до кардіолога. Втрата інтересу до жінок може свідчити, що у чоловіка нелад у серцево-судинній системі.

Еректильна дисфункція (так лікарі називають імпотенцію) часто є виявом серцево-судинних захворювань, які лежать в її основі. Вона передує стенокардії, може бути раннім попередженням про цю хворобу. Ситуація зі статевою системою чоловіків схожа із таким прикладом: ви відкрили кран на кухні, а води немає. Це зовсім не означає, що кран зламаний: можуть бути засмічені труби. Цілком можливо, що на стінках артерій осів холестерин. При ураженій серцево-судинній системі у кровоносних судинах зменшується вміст оксиду азоту — дуже важливий елемент, саме він допомагає кровоносним судинам розширюватись. А якщо судини не розширюються, то не буде й ерекції.

Тимчасово підвищувати вміст оксиду азоту в стінках артерій можна, приймаючи такі препарати, як віагра. Однак, перш ніж зважитися на це, варто подумати про наслідки. Віагра вирішує урологічні проблеми, але може серйозно зашкодити серцю.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове