Архів
П’ятниця,
17 грудня 2021 року

№ 93 (19941)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник
  Версія для друку          На головну
  • Небайдужі

В гості до коника

Любов ПОПОВИЧ.

Фото з відкритих джерел.

У Кіровограді активісти громадської організації «Клуб любителів коней та інших тварин» ініціювали створення центру, де діти з обмеженими фізичними можливостями зможуть отримувати лікування кіньми. Такий метод називають іпотерапією. Реабілітаційний заклад поки що в процесі створення, організатори гуртують довкола себе усіх охочих долучитися до благодійної справи.

— ІДЕЯ створити такий реабілітаційний центр, де дітки з обмеженими можливостями у період боротьби з хворобою зможуть покататися на конях та отримати допомогу психолога, виникла пів року тому. Він буде відкритий не тільки для таких пацієнтів, а й для всіх охочих, — розповідає координаторка зв’язків із громадськістю «Клубу любителів коней та інших тварин» Надія Дольникова.

Головним натхненником створення такого майданчика став власник ветеринарної клініки «Кіт і пес» Дмитро Попов. За його словами, він разом із однодумцями прагне досягти потрійної мети — допомагати дітям із інвалідністю, надавати моральну й емоційну підтримку їхнім батькам і рятувати тварин. Всі послуги центру будуть безплатні.

— Кіровоградське ДТСААФ на умовах довгострокової оренди надало нам територію і приміщення. Тут є ангар для коней, господарські будівлі, які ми вже почали ремонтувати. Крім того, обладнаємо відкриту локацію для прогулянок на конях, встановимо дитячі майданчики і облаштуємо контактний зоопарк. Загалом плануємо тут утримувати до 20 коней і три десятки інших тварин. Ведемо перемовини із зоопарками, які зможуть поділитися з нами своїми утриманцями, — ділиться планами Дмитро Попов.

Зараз тут уже є одна кобилка Моллі, яку обкатують перші юні відвідувачі — вихованці кропивницького освітнього центру «Максимум». Тварина спокійно реагує на маленьких вершників, а ті ставляться до неї з любов’ю. Саме вони і придумали їй ім’я.

— Історія цієї кобили сумна і водночас щаслива. Колишні власники хотіли здати її на забій. Коли ми про це дізналися, вирішили врятувати тварину і почали пошук, хто б міг її викупити. Так доля звела нас із Дмитром Поповим (на фото), який одразу погодився забрати конячку, — згадує директорка освітнього центру Оксана Михайловська і радіє за своїх вихованців, які з нетерпінням чекають своєї черги, аби покататися на кобилці.

— Я вже не раз каталася на конях, але Моллі така гарна і лагідна. Мені вона подобається, а її історія дуже мене розчулила, — ділиться емоціями після верхової їзди 11-річна Саша Михайловська.

Незабаром сусідом Моллі стане лелека, якому нині у ветеринарній клініці лікують поранене крило.

Діти катаються на конячці під пильним наглядом тренера з верхової їзди. Також тут за необхідності надають допомогу психолог і лікар-терапевт, розповідають організатори. Для тварини є запас необхідних кормів. Організатори вже домовилися з агрофірмами, які готові на благодійній основі надавати корми, коли мешканців центру побільшає.

Поки першочерговим завданням для активістів «Клубу любителів коней та інших тварин» є приведення до ладу приміщень і території центру.

— Своїми силами ми вже зібрали певну суму. Щоправда, її ще не вистачає, аби втілити задумане, але ми приймаємо усі види допомоги: технікою, робочою силою, будівельними матеріалами. Кожен такий посильний внесок — цеглинка в основу доброї справи. Разом із іншими небайдужими поступово відбудовуємо потрібний і дітям, і дорослим куточок, де вони зможуть отримати заряд енергії, позитивні емоції і відновити здоров’я, — розмірковує Надія Дольникова.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Газова електрика
Читати
Велика експропріація задля «Великого будівництва»
Читати
Виконати — обов’язок, перевиконати — честь
Читати
Спродується народ...
Читати
«Порушу закон — я (не) піду сам»
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове