Архів
П’ятниця,
17 грудня 2021 року

№ 93 (19941)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

До порядку ще далеко

Микола ЮРЧИШИН.

НЕ МАЛИ клопоту передплатники «Сільських вістей» із Яблучного Охтирського району Сумщини, коли у їхньому селі функціонувало стаціонарне відділення поштового зв’язку. Листоноші Вікторія Михайлівна Євченко та Людмила Вікторівна Хомічек регулярно доставляли односельцям періодичні видання, квитанції за комунальні послуги, пенсії. Та ось із 1 жовтня стаціонарне відділення ліквідували, листонош скоротили. Натомість почала діяти так звана пересувна пошта, яку укомплектували штатом працівників, котрі через два-три дні розрахувалися. Така ж доля спіткала й інших, що при­йшли їм на заміну. Відтак газети доставлялися раз на два-три тижні. Про це йшлося в кореспонденції «Мов об стінку горохом», опублікованій у «Сільських вістях» 12 листопада.

І ось телефонний дзвінок від давнього шанувальника «СВ» Михайла Сергійовича Коваленка: «Щиро дякуємо. Нам повернули колишніх листонош Вікторію Євченко та Людмилу Хомічек, котрі тепер доставляють періодику та пенсію вчасно, а також надають інші послуги — сплачують за стареньких немічних пенсіонерів комуналку, приносять їм конверти та марки».

Натомість повідомлення нашої читачки із Суходільського Долинського району Кіровоградщини Людмили Кіндратівни Лєрнєвої не тільки схвилювало, а й обурило. Про те, що вона недо­одер­жала вісім номерів «Сільських вістей» у жовтні та листопаді, писалося в матеріалі «Укрпошта. Безлад триває» («СВ» за 3 грудня). І що ж? Перед Людмилою Кіндратівною поштарі вибачилися, сказали, що неодмінно доставлять недоодержані номери газети. Насправді ж окремою бандероллю надіслали тільки деякі з них, а решту вирішили «компенсувати» іншими періодичними виданнями, які Л. Лєрнєва не передплачувала і не бажає їх читати. Ось так вирішили «залатати» свої гріхи кіровоградські зв’язківці.

«Ніяк не можу заспокоїтися, що це коїться з нашою українською поштою, — телефонує давній поціновувач газети із Новодмитрівки Красноградського району Харківщини Іван Миколайович Томінець. — Де це таке видано, щоб мої улюблені «Сільські вісті» доставляли мені та іншим передплатникам села раз на місяць разом із пенсією?! Навіщо, питається, нам макулатура? Чому нас позбавляють права на свіжу та оперативну інформацію? Допоки підлеглі гендиректора Укрпошти пана Смілянського влаштовуватимуть таку «екзекуцію»?

Тривожні сигнали продовжують надходити із Сумщини. Крім того, що в цій області так звана пересувна пошта доставляє адресатам «Сільські вісті» на 10 — 12-й день, їм ще й листоноші ВПЗ відмовляють у передплаті. Про це з гіркотою в душі повідомили Катерина Сергіївна Міщенко із Лантратівки Охтирського та Анатолій Дмитрович Сокол із Куянівки Сумського районів.

Коли, зрештою, керівництво поштового відомства поверне його роботу в нормальне русло?

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове