Архів
П’ятниця,
17 грудня 2021 року

№ 93 (19941)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Наша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Читач — газета

«Під час Другої світової війни моїх батьків і старшу сестру відправили до Німеччини на примусові роботи. Мама на той час уже була вагітна. Я народився в місті Зольтау. Маю посвідку. В Україні 2000 року було ухвалено Закон «Про жертви нацистських переслідувань», але я чомусь не можу набути відповідного статусу. Прошу пояснити причину».

Володимир ЦАЛКО.

с. Орданівка

Полтавського району

Полтавської області.

 

НА запитання читача «Сільських вістей» відповідає начальник управління соціального захисту населення Полтавської райдержадміністрації Олена Носенко:

— Відповідно до статті 4-ї Закону України «Про жертви нацистських переслідувань» до таких належать: колишні в’язні концентраційних таборів, гетто та інших місць примусового тримання та місць примусових робіт у роки Другої світової війни; особи, які були насильно вивезені з території колишнього Союзу РСР на примусові роботи на територію Німеччини або її союзників, що перебували у стані війни з колишнім Союзом РСР, або на території окупованих ними інших держав; діти, які народилися в місцях примусового тримання їхніх батьків та в місцях відбування батьками примусових робіт.

В архівних документах батьків В. Г. Цалка не вказано, що вони насильно вивезені до Німеччини та на час його наро­дження перебували в місцях примусового їх тримання.

 

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове