Архів
Вівторок,
14 грудня 2021 року

№ 92 (19940)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • Брати наші менші

Під личиною добра

Галина ВЕРНИГОРА.

ІСТОРІЯ, яку розповіли у соціальних мережах зоозахисниці Ярослава Коба та Юлія Трусанова, обпікає серце. Вона про людську жорстокість у личині доброти. А ще — про добро, яке рятує світ…

Волонтеркам розповіли, що в селі Кухарі Вишгородського району Київщини розташований притулок для тварин «Лора», в якому понад 100 собак морить голодом його утримувачка Яна Ренк. При цьому гроші, які їй надходять як пожертви, жінка витрачає на власні потреби. Притулок закритого типу, до нього не пускають відвідувачів.

Коли і волонтеркам не дозволили зайти на територію, вони написали заяву до поліції. В ході слідства правоохоронними органами було вирішено зробити офіційний огляд території у супроводі представників ветеринарної медицини. Яна Ренк відмовлялася відчинити ворота, тому поліції довелося зламувати замок, аби потрапити на територію. «Те, що нам довелося побачити, — не підлягає жодному поясненню. Територія геть занедбана. Одна собака лежала мертва у вольєрі, понад 70 тварин потребують термінового лікування, інші — худющі, зі страшними ранами на тілі…» — розповіли зоозахисниці.

Наразі щодо утримувачки притулку відкрито кримінальну справу за статтею 299-ю ККУ, жорстоке поводження з тваринами. Тим часом громадська організація із захисту братів наших менших, не гаючи часу, якнайшвидше уклала договір оренди з власником приміщень, в яких організований притулок. Тож волонтери тепер можуть офіційно безперешкодно перебувати на його території, яку вони почали облаштовувати. Найвиснаженіших собак довелося відправити на лікування, решті надають ветеринарну допомогу на місці, відгодовують.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Відвели два місяці
Читати
Головний кошторис підписано
Читати
За гроші платників податків!
Читати
Ціни ростуть невпинно
Читати
Замало донорської крові
Читати
Диктант на відмінно
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове