Архів
Вівторок,
14 грудня 2021 року

№ 92 (19940)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну
  • На зв’язку — Одещина

Будівництво велике...

Олександр
ВИНОГРАДІВСЬКИЙ.

СЕРЕДНЯ заробітна плата працівників будівельних організацій краю становить 9 тис. грн, тоді як усіх працюючих у регіоні — 11 979 грн. На транспорті тим часом заробляють по 14,8 тис., у промисловості — 12,5 тис., у фінансовій та страховій діяльності — 19,4 тис., в охороні здоров’я й освіті — по 11 тис. грн. От і виходить, що будівництво у нас ніби й велике, а заробітки рядових працівників чомусь там нижчі від середніх.

Прокат у попиті

ЯК СВІДЧАТЬ оперативні дані ДП «Адміністрація морських портів України», показники перевалки прокату чорних металів та чавуну на причалах Одеського порту останнім часом помітно зростають. Порти Маріуполя та Миколаєва теж відвантажують великі партії такого експорту. В Одеській філії ДП «АМПУ» повідомляють, що в осінні місяці перевалка металопродукції на причалах порту не опускається нижче позначки 400 тисяч тонн, і констатують, що оператори терміналів порту змогли залучити додаткові партії експорт-ного прокату.

Аби тріски не летіли

У ЗАХАРІВСЬКІЙ селищній раді за участі працівників лісгоспів вирішили організувати заготівлю сухостою в лісових насадженнях на дрова, щоб таким чином зменшити незаконне вирубування зеленого фонду краю. Готові дрова отримають малозабезпечені мешканці та люди похилого віку. «До цієї роботи будуть залучатися представники громадськості, їх забезпечать бензопилами і необхідним інвентарем» — ідеться в офіційному повідомленні.

Кухарі зі стафілококом

СПІВРОБІТНИКИ Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб обстежили 1994 осіб, що працюють у харчоблоках дитячих і навчальних закладів регіону. У 76 працівників дитячих садків та 104 шкільних кухарів виявлено патогенний золотистий стафілокок. Усіх відсторонено від роботи та направлено на лікування до медзакладів. Як відомо, стафілокок може викликати широкий діапазон захворювань — від легких шкірних інфекцій (вугрі, імпетиго, фурункул, флегмона, карбункул, стафілококовий опікоподібний шкірний синдром і абсцес) до смертельно небезпечних захворювань: пневмонія, менінгіт, остеомієліт.

Мов «сніг» на голову

ЩО не кажіть, а дистанційне навчання дітям набридає. Так хочеться до школи, в колектив. Але іноді буває й «сніг на голову». Саме таке трапилося в одеській школі №111, там посеред уроку на учнів раптом почали сипатися шматки штукатурки зі стелі. Вчитель вивів дітей і запитав, чи ніхто не постраждав. Учні відповіли, що ні, але переляку таки набралися. Навчання продовжилося в іншому класі. За словами директорки, ремонт у школі робився 2017 року.

Синок підказав ідею

ПІДПРИЄМИЦЯ Тетяна Шмиглюченко відкрила нову справу — виготовлення виноградної пастили і родзинок. Виробничі об’єкти «ВІН’С» розташовані на березі Будацького лиману, а сировиною слугує місцевий виноград сорту Кишмиш Юпітер. «Спочатку це було просто бажання знайти корисні солодощі для сина, що підростає, — каже Тетяна. — Але потім й інші матері почали замовляти смаколики без умісту цукру».

Придбали інфрачервону сушарку, яка видаляє вологу без розриву клітин, зберігає максимум користі і збільшує термін безпечного споживання. Дітям смачно, а матері знають, що і корисно.

Пам’ятник Євгенові Чикаленку

ВИДАТНОМУ українському діячеві, що вважається одним із ініціаторів скликання Центральної Ради, встановили погруддя у селі Мардарівка Куяльницької громади.

Євген Чикаленко, відомий як благодійник, меценат української культури, агроном, землевласник, видавець та публіцист, народився у селі Перешори нинішнього Подільського району 1861 року. 1894 — 1900 рр. жив у Одесі, потім — у Києві. При створенні Центральної Ради закликав очолити її Михайла Грушевського. З 1920-го жив у Австрії та співпрацював з Урядом УНР у вигнанні. Помер 1929 року у Чехії.

Староста — від народу

СЕСІЄЮ Доброславської селищної ради затверджено порядок проведення громадських слухань щодо кандидатури старости у громаді та консультацій із цього приводу. У громадському обговоренні можуть брати участь всі повнолітні дієздатні жителі територіальної громади, які проживають та зареєстровані на відповідній території. Підрахунок голосів у підписних листах здійснюється комісією. Якщо кандидатура старости отримала достатню підтримку за результатами опитування громадян, інші форми консультацій із громадськістю не проводяться. Якщо кандидатура старости не отримала необхідної підтримки голосів, то додатково проводяться громадські слухання.

Позбавлювач волі сяде сам

У БІЛГОРОДІ-Дністровському 49-річний місцевий мешканець запідозрив свого знайомого, якого найняв допомогти по господарству, у крадіжці. Господар будинку вдарив 44-річного працівника та прикував ланцюгом до стовпа у теплиці. Як повідомили у пресслужбі ГУНП, бранець зміг звільнитися і покликав сусідів, які повідомили про інцидент у поліцію. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 2-ю ст. 146-ї КК України. Відтак самозваний тюремник сам може потрапити до буцегарні на п’ять років.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Відвели два місяці
Читати
Головний кошторис підписано
Читати
За гроші платників податків!
Читати
Ціни ростуть невпинно
Читати
Замало донорської крові
Читати
Диктант на відмінно
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове