Архів
Вівторок,
14 грудня 2021 року

№ 92 (19940)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну

Дослівно

Микола Томенко, політик, громадський діяч.

Стає вже традицією в українській політиці прославляти Конституцію — Основний Закон — лише на відповідне свято, а решта 364 дні в році її не дотримуватись або ж прямо порушувати.

Наприклад, знову має місце спроба узаконити подвійне чи потрійне громадянство, яке в принципі заборонено Конституцією, бо стаття 4-та говорить однозначно: «В Україні існує єдине громадянство». Без змін до Конституції можна спростити набуття громадянства. От і все. А аргументи, що українці діаспори мріють допомагати неньці Україні лише в статусі подвійних громадян, — від лукавого. Правда ж полягає в тому, що подвійного громадянства прагнуть щонайперше земельні схемники та ідеологи можливого елект-ронного голосування.

Є серед тих, хто дозволяє собі зневажати Конституцію, і так звані хитродупі політики, які пропонують дозволити брати участь у виборах молоді з 16 років. Хочуть втілити цю вигідну для певної категорії суспільства норму через закон, а потім і змінити вимогу статті 70-ї Конституції, про те що «право голосу на виборах та референдумах мають громадяни України, які досягли на день їх проведення вісімнадцяти років».

Власне, й характер більшості рішень, що їх останнім часом ухвалюють у консультативних та допоміжних органах при Президентові, мало відповідає статусу цих інститутів, записаних в Основному Законі. Тож хочеться порадити можновладцям прочитати Конституцію і врешті-решт почати її виконувати.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Відвели два місяці
Читати
Головний кошторис підписано
Читати
За гроші платників податків!
Читати
Ціни ростуть невпинно
Читати
Замало донорської крові
Читати
Диктант на відмінно
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове