Архів
П’ятниця,
10 грудня 2021 року

№ 91 (19939)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Соняшник

Наш куточок для синів і дочок

Куточок підготувала Олена КОЩЕНКО. Малював Олексій КОХАН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Хрестослів

Корона

По горизонталі. 4. Орган зору людини, всіх хребетних та деяких безхребетних тварин. 5. Назва двадцять першої літери латинського алфавіту; невідома величина у математиці, позначувана цією літерою. 9. Персонаж давньогрецької міфології. Відомі двоє героїв із таким іменем: предок народу еолійців і його названий син, що керував вітрами. 10. Багаторічна тропічна й субтропічна трав’яниста рослина з грубим м’ясистим великим листям, з якого виробляють волокно. 11. Хімічний елемент — сіра металева речовина, що використовується для виготовлення фотоелементів, знебарвлення та забарвлення скла. 12. Парна деталь верхнього одягу. 13. Велетенський гурт людей; юрба, натовп. 14. Почесна державна відзнака, нагорода за військові, трудові або інші заслуги. 15. Визначення якої-небудь величини чогось. 16. Повага права іншого бути таким, яким він є; терпимість до іншого світогляду, способу життя, поведінки і звичаїв.

По вертикалі. 1. Загальна назва літакового, планерного, парашутного, авіамодельного видів спорту. 2. Прозорий коштовний камінь блакитнувато-зеленого або блакитного забарвлення, різновид берилу. 3. Сильний обертальний рух води в річках, морях, а також місце, де відбувається цей рух; коловорот. 6. Густе мастило, яким змащують ходові частини транспортних машин, різне устаткування. 7. Майстер, який у давнину виготовляв і обслуговував гармати; гармаш. 8. Валка в’ючних тварин (верблюдів, мулів, ослів), що перевозять пустелею, степом вантажі та людей. 9. Представник народу, що живе в Гренландії, на полярному узбережжі Північної Америки і в північно-східній частині Азії.

Версія для друку          До списку статтей
  • Криптограма

Добери ключі

Цифри треба замінити літерами, щоб утворилися слова, які складуть повчальне прислів’я. При цьому кожній цифрі відповідає певна літера. Слова-підказки — нижче.

 

Хитрий квадрат

Склала Дарина ВЛАСЕНКО,

10 років.

Яке б слово не розгадати, воно однаково читається що по горизонталі, що по вертикалі.

1. Прізвище полковника у війську Богдана Хмельницького.

2. Те, на що можна спертися.

3. Український народний танок.

4. Мусульманський піст.

5. Офіційне розпорядження органу влади.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове