Архів
П’ятниця,
10 грудня 2021 року

№ 91 (19939)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Весела світлицяНаша поштаСоняшник

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Про Лесю Українку — у клітинках

Світлана ЗОЗУЛЯ.

м. Луцьк

Волинської області.

На фото авторки: Надія Зозуля (у вишиванці) та поціновувачка її інтелектуальної творчості Ніна Коструба.

У КОЖНОГО з нас свій шлях до видатної поетеси. У когось через вірші чи прозу, живопис, фотографію або скульптуру, а у Надії Зозулі з Луцька — через загадкове перехрещування слів.

Перший її кросворд, присвячений життю й творчості Лесі Українки, побачив світ у «Телерадіогазеті» 2013 року. Редакторка цього місцевого видання Олена Кошель усіляко підтримувала економіста за фахом Надію Олександрівну в її захопленні складати тематичні хрестиківки та сканворди. Жінка дуже шкодує, що нині ця газета вже стала історією…

Останнім часом її словесні творіння знаходять своє гідне місце на сторінках «Сільських вістей», «Вістей ЦССТУ» (Київ). Раніше ж кросвордисти могли постійно розгадувати їх на шпальтах місцевих «Волині-нової», «Слави праці», столичної «Літературної України».

«Лесиних» кросвордів у доробку нашої героїні 14. Вона дбає про їхній високий рівень і доступність визначень для пересічних читачів. Утім, їм під час розгадування можуть знадобитись і збірки творів поетеси, і, звичайно ж, тематичні статті в мережі Інтернет.

Нещодавно за підтримки департаменту культури Луцької міськради та міської централізованої бібліотечної системи ці хрестослови побачили світ окремим збірником із символічною назвою «Українка у клітинках». Адже цей рік ознаменований не тільки пандемією, а й 150-річчям від дня народження славної доньки Прометея.

Цікаво, як швидко сьогодні впоралася б із завданнями у книжечці сама Лариса Петрівна Косач?..

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове