Архів
Вівторок,
7 грудня 2021 року

№ 90 (19938)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Фотофакт

Леонід ЛОГВИНЕНКО.

Фото автора.

Студенти та викладачі Харківського національного університету будівництва та архітектури у траурному одязі й відповідному макіяжі пронесли труну з написом «Освіта…» під вікнами своєї альма-матер.

СИМВОЛІЧНИЙ похорон спільнота влаштувала, протестуючи проти приєднання цього закладу до Харківського національного університету міського господарства. Фактично це означає ліквідацію одного з найстаріших закладів вищої освіти з його традиціями, науковими школами, досягненнями.

Водночас учасники акції наголошували, що вони не проти слушних реформ вищої освіти. Студенти та викладачі ВНЗ хочуть, аби нагорі почули їхню думку. Вони вважають, що доцільніше було б приєднати їхній виш до Харківського національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Громадський активіст, колишній співробітник ВНЗ, котрий також потрапив під коток реформ, Віктор Козоріз розповів, що за кілька місяців до цього Міністерство освіти затіяло іншу оптимізацію — злиття харківських технічного університету сільського господарства, в якому він працював, національного аграрного університету, державної зооветеринарної академії та державного університету харчування і торгівлі.

— Думку трудових колективів цих закладів і студентської спільноти проігнорували, автоматично перевели їх у Державний біотехнологічний університет, — каже він. — Значну частину працівників названих університетів уже попередили про скорочення.

Тим часом набуває обертів піар-компанія зі створення так званого президентського університету, на будівництво якого планують витратити силу-силенну бюджетних коштів. Кілька днів тому відповідна презентація відбулась і в Харкові, хоча сам заклад планують відкрити в Києві.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Нове родовище природного газу
Читати
Не до накопичення
Читати
Поліцейський недобір
Читати
Показали відносно небагато
Читати
Вищі зарплати освітянам
Читати
Життя, віддане країні
Читати
Свята наближаються
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове