Архів
Вівторок,
7 грудня 2021 року

№ 90 (19938)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей
  • Хочете — вірте, хочете — ні

Енергія дерев замість пігулок

Віктор ГОЛОДЮК,

біолог.

Забрати наші хвороби, поганий настрій, допомогти подолати стрес, депресію, зменшити біль і наповнитися гарною енергетикою, спокоєм та умиротворенням — усе це можуть дерева. Головне — знайти правильне дерево для себе і знати, як із ним спілкуватися, щоб відбувся цей енергообмін.

Як отримувати енергію

ОБЕРІТЬ здорове, добре розвинене, бажано старе дерево, яке вам до вподоби, тішить вас. Станьте обличчям до нього й деякий час роздивляйтеся його, а потім притуліться грудьми й чолом до стовбура. Обійміть дерево, повільно, глибоко вдихніть і заплющіть очі.

Насолоджуйтеся почуттям єднання із силою дерева упродовж хвилини. Подумки чи вголос скажіть, як ви захоплюєтеся ним, та попросіть забрати ваш внутрішній неспокій, втихомирити біль і недуги, трансформувати цей негатив силою неба й землі, які з’єднує ваше дерево.

Побудьте в цьому стані, поки не відчуєте, що дерево зняло «камінь із душі» й важкість із тіла. Насамкінець обов’язково подякуйте дереву. Звісно, краще таку процедуру робити не раз.

Ви можете поговорити з деревом, як із найкращим другом, вилити йому душу. Це можна робити вголос чи подумки, продовжуючи обіймати дерево. Будьте терплячі, чекайте на відповідь, яка з’явиться у вигляді думки. Розмова може тривати так довго, як вам захочеться.

Дерева-символи

Береза — жіноче дерево та символ родючості. Допомагає поліпшити зір, нормалізує водний баланс і справляє благотворний вплив на лімфатичну систему, активізує роботу нирок.

Постійне спілкування з нею звільняє від почуття тривоги, страхів і нічних кошмарів. Це дерево знімає втому, нейтралізує негативні наслідки повсякденних стресів, сприяє відновленню душевної гармонії. Береза вважається сонячним чистим деревом, яке приносить щастя, світло, радість у будь-яку оселю.

Їй під силу поліпшити стан шкіри, підняти настрій і навіть зняти біль.

Бук допомагає виявляти велику терплячість до людей навколо, даючи їм жити своїм життям. Підвищує стійкість до стресів і здатність до концентрації, а також поліпшує кровообіг.

Дуб підсилює чоловічу силу. Він допомагає подолати стрес, активізує кровообіг, нормалізує кров’яний тиск і скорочує період одужання від хвороби. Дуб — генератор позитивної енергії, поліпшує стан печінки, сечостатевої системи, усуває застійні явища.

Ялина — символ довголіття та здоров’я, її вплив рекомендований за набряків, больових синдромів, нервових розладів і депресії. Дає потрібну енергію, особливо тим, хто в холоднечу відчуває брак сил.

Вона допомагає контролювати емоції, налаштовує на філософський лад. Запах спаленої висушеної хвої — чудовий засіб для очищення житла від шкідливих впливів. Якщо ви довго не можете заснути або часто прокидаєтеся від нічних кошмарів, постійте ввечері 3-5 хвилин під могутньою ялиною, й сон прийде.

Клен сприяє набуттю душевної рівноваги, дає заспокоєння, впевненість у собі. Це дерево внутрішньої сили та врівноваженості. Воно бере на себе всі емоційні вибухи, звільняє від кипучих пристрастей. Клен уміє переробляти негативну енергію на позитивну. Якщо негаразди, горе — дерево допоможе їх пережити.

Сосна заспокоює, знімає психічне напруження. Благотворно впливає на серце та органи дихання, нормалізує склад крові, дарує бадьорість, сприяє прискоренню обміну речовин. Здатна очистити ауру людини від стороннього впливу, сприяє звільненню від почуття провини.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове