Архів
Вівторок,
30 листопада 2021 року

№ 88 (19936)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Добрий господар
  Версія для друку          На головну

Хтось за ідею, а хтось примусово

Віктор ЗЕЛЕНЮК.

Вінницька область.

НА ВІННИЧЧИНІ СБУ викрила посадовця однієї з військових частин Повітряних сил Збройних сил України, який шпигував на спецслужбу Російської Федерації. Про це повідомила пресслужба відомства.

Встановлено, що він приховано збирав дані державної таємниці на робочому місці. Для цього незаконно копіював секретні оборонні відомості і зберігав їх за місцем свого проживання. У військовослужбовця вилучено протиправно отримані матеріали щодо систем захисту вітчизняних оборонних об’єктів, зокрема підрозділів бойової авіації.

Під час досудового розслідування з’ясувалось, що двоє близьких родичів військовослужбовця добровільно прийняли громадянство РФ. За даними слідства, до 2017 року вони постійно проживали на території тимчасово окупованої АР Крим. Один із них приховав наявність російського громадянства під час вступу до закладу вищої освіти Збройних сил України. За матеріалами СБУ, йому скасовано допуск до держтаємниці і відраховано з військового вишу.

Відомо також, що торік контррозвідники СБУ зафіксували факт вербування жителя Вінниччини представниками підконтрольного російським спецслужбам «МДБ ДНР». Виявлено, що чоловік відвідував своїх родичів, які проживають на тимчасово окупованій території Донеччини, і під час перетину лінії розмежування був незаконно затриманий представниками так званого МДБ ДНР. Після цього потерпілого доправили до спецтюрми на території тимчасово окупованого Донецька. Використовуючи психологічний тиск і фізичні тортури, зловмисники схилили його до конфіденційного співробітництва. «Куратори» вимагали від чоловіка збирати і передавати інформацію, зокрема фото українських стратегічних об’єктів.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Сумний прогноз
Читати
Найнебезпечніше бути медиком
Читати
Енергонезалежність завдяки... кукурудзі
Читати
Без податківців
Читати
Як працюватиме агрофонд
Читати
Насильство прогресує
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове