Архів
П’ятниця,
26 листопада 2021 року

№ 87 (19935)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Окупований Крим

Посилюють військову присутність

Григір РУДЬ.

РФ ДО ПОЧАТКУ наступного місяця посилить військове угруповання в Криму десантним полком. Про це повідомляє Мін-оборони Російської Федерації.

«До початку грудня поточного року буде завершено переформування Камишинського окремого гвардійського десантно-штурмового з’єднання на десантно-штурмовий полк, який увійде до складу Новоросійського гвардійського десантно-штурмового гірського з’єднання», — йдеться у повідомленні.

У Євпаторії «летять» мандати

ПІДКОНТРОЛЬНА РФ «Євпаторійська міська рада» ухвалила «рішення» про складання «повноважень» двох місцевих «депутатів», інформує пресслужба «міськради».

Так, за недостовірні відомості про доходи, витрати та майно «депутатських мандатів» були позбавлені Олександр Полежако та Василь Білан. Крім того, з посади «голови» «комітету з питань життєзабезпечення, ЖКГ та розвитку міської інфраструктури» було усунуто В’ячеслава Степанова. Також депутати міськради погодили тимчасове усунення Олесі Харитоненко від посади спікера до з’ясування обставин, які стали підставою для ухвалення рішення.

Місцеві адвокати підтримують колегу

БЛИЗЬКО 100 адвокатів підписали заяви на захист адвоката Едема Семедляєва, заарештованого за допомогу фігурантам політично мотивованих кримінальних та адміністративних справ, підтримали його колеги-юристи.

Вони висловили впевненість, що тиск на адвоката не вплине на його позицію та професійну діяльність. Про це повідомляє у Фейсбуку «Кримська солідарність», передає Укрінформ. «Я впевнений, що рішення суду про адміністративний арешт, накладення штрафу та дії співробітників поліції не вплинуть на позицію та діяльність Едема Семедляєва щодо захисту прав своїх довірителів», — цитує слова адвоката Назима Шейхмамбетова «Кримська солідарність».

«Небувалий попит» зі знаком мінус

ОКУПАНТИ Криму заявили про нібито небувалий попит в Україні на продукти з окупованого півострова. Щоправда, статистику експорту до України порахували лише на окупованих українських територіях Донеччини та Луганщини, пише ATR.

За підрахунками окупаційного «міністра сільського господарства» Криму Андрія Рашкіна, на ОРДЛО припадає більше половини кримського експорту, на суму близько 7,5 мільйона доларів. Другим споживачем, за його даними, є Китай. З ним наторгували на чотири мільйони доларів. Менший попит продукція з окупованого Криму має в Киргизстані, Казахстані, Білорусі, Вірменії, окупованій Абхазії, Туреччині, Таджикистані, Ізраїлі та Сербії.

Сонячний півострів продовжує вимирати

ЗА ПІДСУМКАМИ восьми місяців цього року кількість народжених зменшилась на 2,5%, а кількість померлих збільшилась на 21%, зазначає Depo.Крим із посиланням на звіт підконтрольного окупантам Кримстату.

Згідно зі звітом про соціально-економічний стан окупованого півострова, за січень —— серпень 2021 року там народилися 11 902 людини, померли 21 863 особи.

Посилка до адресата не доїхала

СПІВРОБІТНИКИ служби безпеки України запобігли диверсії у південних регіонах України, адже не допустили переправлення з Криму вибухівки для агентурної мережі ФСБ. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

На контрольному пункті «Каланчак» затримали мікроавтобус, у якому виявили близько пів кілограма тротилу. Вибухівка була прихована серед посилок із побутовими речами. Крім неї, знайшли військові квитки громадян РФ, паспорти «ЛНР» та «ДНР», а також холодну зброю. Відомо, що вибухівку провозили представники ФСБ для власної агентури у південних регіонах України. Там зловмисники планували диверсію для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні.

За зрадництво — до відповідальності

ЗАОЧНО повідомлено про підозру восьми колишнім співробітникам Служби безпеки України — нині офіцерам ФСБ РФ у вчиненні державної зради. Як пише група Інформаційний спротив, про це заявили в Офісі Генерального прокурора.

Під час проходження служби в органах Служби безпеки України до їх службових обов’язків входило забезпечення контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки, а після вчинення зради вони забезпечували проведення розвідувально-підривної діяльності проти України саме у цій сфері.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Ціну знизили, а газу не дали
Читати
Результати вибіркових перевірок
Читати
Надійшли гроші
Читати
Без доказів санкції безпідставні
Читати
Мало розпродали
Читати
Стверджують, що пік минув
Читати
Активізувалися старі схеми
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове