Архів
П’ятниця,
26 листопада 2021 року

№ 87 (19935)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта
  Версія для друку          На головну
  • Відлуння

Алея пам’яті

Ігор ТАБІНСЬКИЙ.

Львівська область.

Фото автора.

Війна з російськими окупантами та їхніми поплічниками-терористами на Сході накладає свій жалобний відбиток і на мирну діяльність. Здавалося б, який може бути зв’язок між бойовими діями і висаджуванням дерев у рамках загальноукраїнських ініціатив та акцій «Зелена країна»? Аж ні! І тут не обходиться без сліз і надзвичайно важких скорботних хвилин, принесених війною.

НЕЩОДАВНО у центрі Бродів з ініціативи місцевого лісгоспу і міської влади лісівники разом із родичами загиблих воїнів — учасників ООС висадили десятки туй на Алеї пам’яті. Молоденькі саджанці виділив ДП «Бродівський лісгосп». Примітно, що садили їх люди в основному вдягнені в чорне. І це неспроста. Ось четвертокласниця Варя Руденко прийшла сюди з мамою-вдовою Анастасією та дідусем і бабусею. Їхній син, чоловік, батько — Сергій Руденко загинув 2 травня 2014 року під час військової операції зі звільнення Слов’янська. Сепаратисти збили тоді два гвинтокрили. Того дня загинули і майор Микола Топчій, і капітан Ігор Гришин... Вони були льотчиками 16-ї окремої бригади армійської авіації «Броди».

Вдови Марія Гришина і Людмила Кузьмів із донькою Вікторією також прийшли посадити дерева. Як і сім’я Скаковських, Ольга та Микола, син яких, десантник, помер після тяжкого поранення. Як і Анна Мазунова, чоловік якої Руслан, миротворець, майор Збройних сил України, бортовий авіаційний технік вертолітної ланки тієї ж 16-ї окремої бригади армійської авіації, загинув 24 червня 2014 року біля гори Карачун.

Прийшла посадити тую в пам’ять про свого сина, який поліг у російсько-українській війні, і Оксана Гунько. Таке ж горе спіткало Галину Бражнюк, яка оплакує сина Віктора, а також Надію Чорнобай, що тужить за своїм Романом...

Тут кожна туя могла би мати своє ім’я — загиблого чи померлого від ран воїна. Та секретар міської ради Руслан Шишка висловив думку всіх родичів, що Алея пам’яті віддзеркалюватиме загальний біль без прив’язки до конкретних прізвищ. Небавом поруч закладатимуть міський парк, в якому серед інших будуть і персоніфіковані дерева на честь воїнів, які віддали своє життя за Україну.

До посадки дерев охоче долучилися військовослужбовці 16-ї окремої бригади армійської авіації «Броди», переважно учасники війни на Сході.

— Раніше авіаторів ми бачили хіба що в небі над Бродами, — каже начальник відділу лісового господарства Лідія Кінаш. — А нині, ось, працюємо поруч.

Майори, капітани, старші лейтенанти, солдати-контрактники... Чоловіки й жінки... Рядові й командири, льотчики, стрільці, лаборанти, кухарі... Під вечір на площі розміром один гектар рівними шеренгами вишикувалися молоденькі деревця — 10 тисяч сосни звичайної. Створювалося враження, що хтось із присутніх військових дав їм команду «Струнко!».

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Ціну знизили, а газу не дали
Читати
Результати вибіркових перевірок
Читати
Надійшли гроші
Читати
Без доказів санкції безпідставні
Читати
Мало розпродали
Читати
Стверджують, що пік минув
Читати
Активізувалися старі схеми
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове