Архів
Вівторок,
23 листопада 2021 року

№ 86 (19934)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Олімпіада-2022

Готуються всі!

Микола МОТОРНИЙ.

Член української олімпійської збірної Антон Дукач санно-бобслейною трасою у Яньцині задоволений.

ЗА ТРИ місяці у Пекіні стартують XXIV зимові Олімпійські ігри. Нині українські спортсмени тестують спортивні об’єкти. Так, представники збірної України із санного спорту перебувають у китайському Яньцині. Це гірський район за 75 кілометрів на північний захід від центру Пекіна. Саме тут будуть проведені олімпійські змагання з гірськолижного спорту, бобслею, скелетону і санного спорту. До Ігор-2022 спеціально був збудований Національний санно-бобслейний центр, де олімпійські медалі розіграють представники бобслею, скелетону та санного спорту.

Це перша санно-бобслейна траса на території Китаю і загалом третя в Азії. Після Олімпійських ігор центр прийматиме міжнародні змагання і стане тренувальною базою для збірної Китаю. Всього в Олімпіаді зможуть брати участь 106 саночників, максимальна квота від кожної країни — 10 спортсменів (7 чоловіків та 3 жінки). Медалі розіграють в одномісних санях серед жінок і чоловіків, двомісних санях серед чоловіків і командній естафеті.

Нині в Яньцині перебувають 12 українців: Антон Дукач, Андрій Мандзій, Даниїл Марціновський, Олена Стецків, Олена Смага, Юліана Туницька, Ігор Стахів, Андрій Лисецький, Ігор Гой, Ростислав Левкович, Вадим Микиєвич та Богдан Бабура.

За словами головного тренера збірної України із санного спорту Тараса Гарцули, після міжнародного тренувального тижня тут розпочнеться перший етап Кубка світу. «Зазвичай у нас відбувається п’ять етапів Кубка світу, але цього року їх буде сім. Усе це пов’язано зі скасуванням попередніх змагань через пандемію коронавірусу. Боротимемося на кожних стартах, щоб здобути ліцензії. Сам ліцензійний відбір у нас завершується 10 січня».

* * *

У столиці Китаю вже з’явилася спеціальна доріжка, призначена виключно для спортсменів, офіційних осіб і журналістів, які братимуть участь у Іграх-2022. До кінця листопада планується створити більше олімпійських доріг загальною довжиною 74,7 кілометра, що охоплять майже 20 автошляхів у центрі Пекіна.

Влада країни робить усе можливе, аби місцеві жителі відчули переваги Ігор і отримали задоволення від їх проведення. Так, один із критих стадіонів був нещодавно відкритий для всіх охочих із безкоштовним майданчиком для катання на ковзанах та заняттями, які проводять чемпіони світу. В країні запроваджується програма «Лід і сніг на користь людям», яка має на меті раз на місяць зробити відвідування усіх ковзанок безкоштовним. Наразі до програми приєдналися 33 стадіони в Пекіні та Хебеї.

Майже 90 тисяч квадратних метрів додаткових спортивних майданчиків відкрито для відвідування. Вони призначені для занять із баскетболу, футболу та настільного тенісу. Наступного року будуть введені в експлуатацію ще кількасот таких об’єктів.

Організатори XXIV зимових Олімпійських ігор у Пекіні 2022 року презентували й меню, яке подаватимуть спортсменам під час Ігор. Воно складатиметься з 678 страв із різних кухонь світу. Водночас меню було розроблене з урахуванням харчових потреб спортсменів та їхньої різної релігійної приналежності.

XXIV зимові Олімпійські ігри триватимуть із 4 по 20 лютого 2022 року в Пекіні. 2892 атлети візьмуть участь у змаганнях із семи видів спорту й розіграють 109 комплектів нагород у 24 дисциплінах.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Бідні, бо не енергоефективні?
Читати
У перспективі — ні корови, ні свині, ні курки
Читати
Запевняють, що пік уже пройдено
Читати
Чинна влада не впоралася
Читати
Нові банкноти в обігу
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове