Архів
Вівторок,
23 листопада 2021 року

№ 86 (19934)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Фотофакт

Леонід ЛОГВИНЕНКО.

Фото автора.

НА МАЙДАНІ Свободи, під стінами Харківської ОДА, відбувся Мітинг єднання до Дня Гідності та Свободи, на який зібралося кількасот активістів Майдану та пересічних громадян.

Залізні діжки, шини, встановлені під вікнами адміністративної будівлі, нагадали про часи восьмирічної давнини. Щоправда, майданівці в бочки не калатали і шин не підпалювали. Швидше, це було застереження чиновникам, владі, що люди готові до активних дій. А за два останні роки було чимало причин бити в бочки. «Треба зберегти надбання революції, — каже координатор харківського майдану Дмитро Булах. — Нам потрібна національна еліта, яка зможе зайти до влади з наміром працювати на Україну... Однак ми не маємо права розчаруватися в наслідках Революції гідності, бо це була революція ідеалів, а не інтересів».

У столиці, на алеї Героїв Небесної сотні, пройшли молебень, покладання квітів і хода «Не втрачаймо гідності. Захистимо свободу». Понад тисяча учасників акції з майдану Незалежності, де був розгорнений великий транспарант із портретами Володимира Зеленського та Андрія Єрмака і гаслом «Їхня брехня нас принижує», рушили до Офісу президента. Втім, до будівлі на Банковій їх не пропустив кордон поліції, вимагаючи пройти поверхневу перевірку. Активісти відмовилися показувати особисті речі, бо це «приниження в День Гідності та Свободи». Виникла штовханина, хтось із протестувальників кинув димові шашки…

Зрештою, правоохоронці почали пропускати людей по одному, все ж перевіряючи їхні речі. Відбувся мітинг, учасники якого оголосили вимогу до Глави держави до 1 грудня звільнити голову Офісу президента Андрія Єрмака. Якщо цього не станеться, вони розпочнуть безстрокову акцію протесту з вимогою імпічменту Президента.

Меморіальні заходи тривали повсюдно в Україні. У поліції заявили, що День Гідності та Свободи минув без інцидентів.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Бідні, бо не енергоефективні?
Читати
У перспективі — ні корови, ні свині, ні курки
Читати
Запевняють, що пік уже пройдено
Читати
Чинна влада не впоралася
Читати
Нові банкноти в обігу
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове