Архів
Вівторок,
23 листопада 2021 року

№ 86 (19934)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Яблучний оцет проти артриту

Марія ЧЕПУРНА,

судинний хірург.

БІЛЬ у суглобах вельми неприємний і дуже заважає працювати та поратися по господарству. В деяких людей він з’являється після тривалого трудового дня й минає після повноцінного відпочинку. Втім, цей тип болю також може мати хронічний характер, пов’язаний із захворюваннями суглобів, зокрема артритом.

Якщо ви страждаєте від болю в суглобах, то добре знаєте, що звичайні ліки дають лише незначне полегшення. Найліпший спосіб притлумити його і симптоми артриту — змінити спосіб життя, зокрема харчування.

Також можна вдатися до засобів народної медицини. Одним із них є яблучний оцет.

Способи використання яблучного оцту за болю в суглобах

1. Ванночки. Склянку яблучного оцту змішати з 6 склянками води й тримати руки чи ноги в цій ванночці. Якщо турбує біль у шиї чи іншій частині тіла, прикладати компрес із цим розчином.

2. Розтирання. Дві столові ложки яблучного оцту змішати зі столовою ложкою оливкової олії, ретельно перемішати й утирати цю суміш у хворі суглоби. Регулярні розтирання полегшать біль.

3. Цілющий напій. Розвести три столові ложки яблучного оцту в 300 мл води чи будь-якого фруктового соку. Вживати цей напій тричі на день перед їдою.

Яблучний оцет — чудова зброя для боротьби із болем у суглобах, він також має безліч інших застосувань. А ще — це потужний антиоксидант, який допомагає очистити організм від токсинів.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове