Архів
Вівторок,
9 листопада 2021 року

№ 82 (19930)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну
  • Борітеся — поборете

Назад дороги нема

Віталій НАЗАРЕНКО.

Чернігівська область.

На фото Сергія Деденка: акція лісівників під Кабміном.

Боротьба за збереження Семенівського лісгоспу набирає обертів. Услід за зустрічами і переговорами в Чернігівській ОДА, які так і не дали бажаного результату, профспілкова організація ДП «Семенівське лісове господарство» подала позов до суду з вимогою скасувати наказ виконуючого обов’язки голови Держлісагентства про ліквідацію державного підприємства. Днями представники Семенівської територіальної громади на чолі з її головою Сергієм Деденком приєдналися до акції протесту під будівлею Кабміну.

ПРОФСПІЛКА ДП «Семенівське лісове господарство» — не єдина на Чернігівщині, яка подала позов щодо скасування наказу керівника Держлісагентства. Разом із цими працівниками до суду пішли і представники трудового колективу також прикордонного і не менш успішного Добрянського лісового господарства: його хочуть приєднати до менш успішної Городні. Втім, поки що тільки семенівці найактивніше включились у боротьбу за збереження лісгоспу. Очолив її голова Семенівської міськради Сергій Деденко. І це цілком логічно та виправдано. Кому як не йому переживати найбільше, адже навіть часткова втрата після перереєстрації підприємства понад 11 мільйонів гривень, що становить 15% власних надходжень бюджету, стане катастрофою для міської скарбниці, яка і так аж ніяк не повна?

«Ми дізналися, що буде бастувати Фастівський лісгосп, тому вирішили приєднатися до акції під Кабміном. На жаль, нас прибуло наразі небагато. Запрошували Добрянку і Холми, але з якихось своїх міркувань вони не взяли участі в акції», — розповідає голова Семенівської громади С. Деденко.

Втім, за його словами, протест під будівлею уряду в столиці завершивсь, як завжди, черговими порожніми розмовами із чиновниками.

«До нас вийшов якийсь чиновник із Секретаріату Кабміну, приходили представники Держлісагентства — вкотре поговорили ні про що. Нас завели в якийсь кабінет. Із керівників галузі та уряду з нами ніхто не поспілкувався», — не стримує розчарування Сергій Іванович.

Що стосується позову, то, як пояснив очільник профспілки ДП «Семенівське лісове господарство» Леонід Ірха, колектив чекає першого судового засідання.

«У нас є інформація, що по Україні до суду на скасування наказу про ліквідацію підприємств подало 18 лісгоспів», — уточнює Сергій Деденко.

Судячи з усього, рух за збереження цих підприємств поки що неорганізований і хаотичний, однак він тільки зароджується. Слабка ланка у процесі — кожен із лісгоспів готовий відступити під гарантії збереження їхнього підприємства. Втім, боротьба лише починається.

«Ми створили закриту групу в соцмережі й намагаємося спільно координувати нашу діяльність. Хочемо провести багатолюдну акцію. Поки що думаємо про терміни», — поділився планами голова Семенівської ОТГ.

Між іншим, в Чернігівській облдержадміністрації відбулося три тематичні зустрічі з участю очільника ОДА В’ячеслава Чауса. Крайня з них — за присутності голови Держлісагентства. За словами представників Семенівського лісгоспу, на них їм ніхто не показав економічних розрахунків і не пояснив логіки такого структурного об’єднання.

«Пообіцяли, що все буде добре і всіх людей залишать, але, гадаю, все це локшина на наші вуха, — коментує результати перемовин С. Деденко. — Процес ліквідації триватиме до 31 грудня. З 1 січня нового року лісгосп ліквідують. У нас нема іншої дороги, як до кінця боротися за збереження нашого підприємства».

Нагадаємо, реформу Держлісагентства голови громад охрестили «таємною». Все через те, що ніхто не проводив жодних консультацій та обговорень, а головне — її ніяк не аргументували.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Довелося просити в сусідів
Читати
У реєстрі платників зміни
Читати
Компенсують втрати
Читати
«Передовики» змінилися
Читати
Iз киснем біда
Читати
Зону відчуження — на аукціон
Читати
Не вакциновані не працюють
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове