Архів
Вівторок,
9 листопада 2021 року

№ 82 (19930)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я
  Версія для друку          На головну

Полікуватись і... захворіти

Марина БІЛИК.

У розпалі чергова хвиля COVID-19. Згідно з правилами, людям, котрі прийшли на прийом до лікаря, при вході в медзаклад неодмінно мають поміряти температуру тіла, крім того, слід розмежувати потоки.

ТИХ пацієнтів, у кого температура тіла підвищена, треба відправляти в окремі кабінети, ізольовані від решти приміщень. Відповідальний за дотримання протиепідемічних заходів керівник медзакладу, а контролювати процес повинні Держпродспоживслужба та Нацполіція.

Тим часом по всій країні маємо типову картину. Ось, наприклад, один із рівненських центрів первинної медико-санітарної допомоги. Ранок. Попри функціонування електронної системи запису, котра мала б усунути повсюдні живі черги, біля реєстратури вишикувалася всім добре знайома вервечка людей. Така сама в іншому крилі, біля кабінетів сімейних лікарів. Чоловіка, що стояв в одній із них, попередній запис через електронну систему від довгого очікування не врятував: не пропустили люди, що чекали в живій черзі. Інші почали скандалити, бо почули, що в загальному потоці стояла пацієнтка, інфікована коронавірусом… Словом, соціальна дистанція у всій красі.

У поліклініці на Хмельниччині черги теж. Температури ніхто не міряє, люди товпляться: кому до сімейного лікаря по довідку, хтось із високою температурою прийшов, комусь треба направлення на ПЛР-тест, ще іншим — сертифікат вакцинації взяти, дехто чекає, щоб зробити щеплення від коронавірусу. Маски загалом відвідувачі носять, але знаходяться «дисиденти», які закривають ними лише підборіддя. Зауваження їм переважно ніхто не робить. «Ми не маємо змоги розділити людей на тих, хто приходить на прийом із підвищеною температурою, і тих, у кого температура тіла нормальна, бо не вистачає лікарів, — пояснила працівниця одного з медзакладів. — Також не можемо забезпечити соціальної дистанції між пацієнтами — площа приміщення не дозволяє цього зробити». Словом, якщо ви й не були хворі на ГРВІ чи COVID-19, то у таких повсюдних скупченнях людей у закритому приміщенні маєте всі шанси інфікуватися там, куди прийшли лікуватися.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
Довелося просити в сусідів
Читати
У реєстрі платників зміни
Читати
Компенсують втрати
Читати
«Передовики» змінилися
Читати
Iз киснем біда
Читати
Зону відчуження — на аукціон
Читати
Не вакциновані не працюють
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове