Архів
Вівторок,
9 листопада 2021 року

№ 82 (19930)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Оливкова олія

Катерина ОЧЕРЕТНА, ендокринолог.

ДОСЛІДЖЕННЯ університету Афін, що охопило понад 600 чоловіків, показало: добровольці, котрі споживали багато оливкової олії, мали менше проблем в інтимному житті. А все тому, що олія підтримує здоров’я судин.

Було встановлено: чоловіки, які вживали як мінімум дев’ять столових ложок олії на тиждень, набагато рідше стикалися з імпотенцією й мали вищий рівень тестостерону порівняно з тими, хто споживав її в меншій дозі.

Загалом середземноморська дієта (фрукти, овочі, бобові, риба, горіхи та, звісно, оливкова олія) знижувала ризик еректильної дисфункції до 40 відсотків. Ще раніше було встановлено, що в людей, які дотримуються такого харчування, рівень тестостерону підвищений приблизно на 40 відсотків.

Раціон, багатий на оливкову олію, захищає від вісцерального ожиріння, яке своєю чергою знижує рівень статевого гормону. Також він підтримує здоров’я судин, зменшує ризик діабету, гіпертонії та метаболічного синдрому. Оливкова олія впливає на розширення аорти, тим самим допомагає підтримувати нормальний кровоплин. А, як відомо, еректильна дисфункція майже на 80 відсотків зумовлена серцево-судинними проблемами.

Крім того, вона дуже корисна для травної системи. Адже поліпшує діяльність шлунка, кишківника, підшлункової залози й печінки, сприяє загоєнню виразок шлунка та дванадцятипалої кишки.

До того ж ця олія справляє жовчогінну й легку проносну дії.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове