Архів
Вівторок,
9 листопада 2021 року

№ 82 (19930)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Пост здоров’я

Пост здоров’я

Cторінку підготував
Микола ЮРЧИШИН.


Версія для друку          До списку статтей

Симптоми ураження шийних хребців

Леонід МАГУЛА, рефлексолог.

ДЛЯ будь-якого захворювання найголовніше — виявити причину його виникнення. Іноді вона може критися в несподіваних місцях, наприклад, у відділі шийних хребців.

Якщо серед перелічених нижче симптомів ви знайдете свої захворювання, то зверніть увагу на шию.

Перший шийний хребець. Стиснення першого шийного хребця та потиличної кістки зачіпає блукальний нерв. Це може зумовити тахікардію, мляве травлення, бронхоспазми, всі симптоми ураження симпатичної нервової системи. Симптоми, пов’язані з перетисненням першого нерва: головний біль, отити, запалення мигдаликів, ангіни тощо.

Із першим шийним хребцем пов’язані симптоми, зумовлені порушенням рівноваги черепа. Можуть бути проблеми з концентрацією, порушення зору тощо.

Другий і третій шийні хребці. Другий шийний хребець забезпечує утворення нових судин мозку, вух, очей, гортані. У разі порушень на цьому рівні в пацієнта розвиваються отити, запалення мигдаликів, дисфонія, ларингіти тощо, а також невралгія Амолда (біль, що поширюється на потилицю й очі). Також другий хребець пов’язаний із рівновагою черепа.

Четвертий і п’ятий шийні хребці. Пов’язані з діафрагмою, серцем, ділянкою щитоподібної залози. Симптоми: порушення дихання, ангіни.

Шостий шийний хребець. Пов’язаний із серцем, ділянкою щитоподібної залози, з мозком, верхніми кінцівками, горлом. Симптоми: ангіни, порушення ковтання, порушення серцевого ритму, біль у верхніх кінцівках, поява зоба. Також із цим хребцем пов’язані порушення поведінки: роздратування, сплеск емоцій, депресії, зниження лібідо.

Сьомий шийний хребець. Пов’язаний із мигдаликами, щитоподібною залозою, гортанню, верхніми кінцівками, серцево-судинною та дихальною системами. А також механічно із каналом грудної клітки, тому він важливий для лімфодренажу. Симптоми: проблеми з горлом, біль і слабкість у верхніх кінцівках, біль у грудях, гіперчутливість до світла (важко водити машину вночі), гінгівіти, стоматити тощо. Також сьомий шийний хребець впливає на поведінку; спричиняє дратівливість, емоційність, депресію, астенію, зниження лібідо.

Версія для друку          До списку статтей
При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове