Архів
П’ятниця,
5 листопада 2021 року

№ 81 (19929)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Iсторія рідного краю

Валерій МАРЦЕНЮК.

Хмельницька область.

З НАГОДИ 590-річчя згадки про місто Хмельницький в обласному центрі відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція, за результатами якої вчені відзначилися черговою непересічною подією для краю — видали збірник.

Прикметно, що до цього заходу готувалися заздалегідь міська рада, її управління культури та туризму, центральна бібліотечна система, обласна і міська організації краєзнавців України. В підготовці та роботі конференції «Місто Хмельницький в контексті історії України» взяли участь відомі не тільки в області, а й за її межами науковці, серед яких Лев Васильович Баженов, Леонід Леонідович Місінкевич, Олександр Петрович Григоренко, Анатолій Михайлович Трембіцький, Віктор Романович Адамський, Юрій Іванович Блажевич, Сергій Миколайович Єсюнін та інші. Виступаючі говорили про історичні віхи міста над Бугом. Усі доповіді базувались на конкретних фактах. Адже історія краю стільки разів переписувалася, що відшукати серед усталеної стереотипної інформації зерно правди нелегко. Проте учасники зібрання, мов справжні детективи, знайшли-таки невидимі непрофесіоналам сліди, виловили головну й важливу інформацію. За що їм щира дяка.

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води

З величезною повагою і шаною подруги, колеги, небожі.

НЕЩОДАВНО відсвяткувала день народження наша дорога бабуся, сестричка і тітка Лариса Володимирівна Смага з села Зуївці Миргородського району Полтавщини. Вона дуже добра, чуйна, загалом для нас найкраща. Щоправда, життя випало на її долю тяжке. Пережила війну, голод, холод. Помер єдиний син, похоронила чоловіка.

Ми, родичі, знайомі, колишні учні, хочемо через улюблену газету привітати Ларису Володимирівну з днем народження. Побажати довгих і щасливих років життя, адже вона цього заслуговує. Ларисочко, хай тобі завжди ще довго-довго світить сонечко у віконце, хай не болить твоє добре до людей серце. Здоров’я тобі, миру, тепла і благополуччя.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове