Архів
П’ятниця,
5 листопада 2021 року

№ 81 (19929)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Де блукали і досі блукають газети?

Микола ЮРЧИШИН.

ЦЕ Ж ТРЕБА так — позаминулого тижня, у вівторок, протягом години до «Сільських вістей» зателефонували вісім наших передплатників із різних куточків країни. Всі вони нарікали на незадовільну роботу поштовиків та хамське ставлення деяких із них до клієнтів. Найбільше тривожних сигналів надійшло з Кіровоградщини та Харківщини.

Про ці та інші скарги читачів кореспондент газети того ж дня поінформував відділ передплати АТ «Укрпошта». Відповідь не забарилася. Начальник відділу Н. В. Куцай повідомила, що питання якості доставки періодичних видань за зверненнями передплатників обговорено на селекторній нараді з начальниками відділень поштового зв’язку. Найпершими взялися за перевірку і відреагували чиновники поштового відомства Кіровоградщини.

Передплатницям Раїсі Андріївні Троцькій із Попівки Онуфріївського району, Валентині Іванівні Нікуляк із Новоандріївки Новгородківського та Любові Василівні Сапожник із Верхньоінгулецького Кропивницького районів окремими бандеролями вручено за три тижні недоодержані ними номери «Сільських вістей». Перед жінками вибачилися. Про грубе ставлення деяких працівників пересувного відділення зв’язку до передплатників повідомлено територіального менеджера і заступника директора з мережі та вжиття відповідних заходів щодо притягнення винних до адміністративної відповідальності.

Доставлено недоотримані за три та чотири тижні номери «СВ» передплатникам Ніні Сергіївні Козловій із Литовок Красноградського та Олександрові Никифоровичу Пасічнику із Новоолександрівки Близнюківського районів Харківщини, Любові Якимівні Недашківській з Ірпеня Київської та Леонідові Пилиповичу Будяку із Серебрії Могилів-Подільського району Вінницької областей.

Отже, заходів ужито. Єдине запитання: де так довго блукала газета, що не могла вчасно потрапити до адресатів?

Нарешті з полегшенням видихнула і Таїсія Семенівна Ноздренко з Полтавщини, котрій після втручання редакції врешті-решт передплатили нашу газету на перше півріччя 2022 року за пільговим тарифом.

Та ось знову, наче грім серед ясного неба, посипалися скарги: «Коли пересувна пошта возила періодичні видання з Лебедина, то проблем не було, — розповідає Микола Михайлович Клименко із Токарів Лебединського району Сумщини. — Газети, конверти, поштові марки підвозили автомобілем до кожного двору, сигналили. На звуки виходив господар і забирав передплачені ним видання. Але все різко змінилося, коли періодику почали доставляти із Сум. Хіба це мислимо, що надворі вже листопад, а мені та моїм односельцям «Сільські вісті» принесли лише за 8 жовтня. Тобто 74-й номер. Де ж решта номерів?»

Точнісінько така ж ситуація й у Піщаному Броді Олександрійського району Кіровоградщини. Про це з обуренням повідомила наша постійна передплатниця Клара Іванівна Федченко.

Незадоволений роботою поштовиків і Олексій Омелянович Кудря з Колодязів Краматорського району Донеччини. Йому постійно недодають «Сільські вісті». Скажімо, 72-й номер за 1 жовтня принесли, а 73-й і 74-й за 5-те і 8-ме числа цього місяця не доставили. На жаль, так триває і далі. Один номер занесуть, а два кудись діваються. «Хто краде мої газети?» — резонно запитує читач.

Півонію Миколаївну Головай із Салихи Таращанськго району Київщини тривожать інші проблеми. Жінка пересувається з допомогою двох палиць. А тут листоноша поставила умову: передплачені нею «Сільські вісті» вона доставлятиме на обійстя сусіда Івана Яковича, котрий проживає в долині. І хоч відстань ця невелика — всього 50-60 м, — Півонії Миколаївні здолати її не під силу. Підніматися від сусіда під крутий горб до своєї домівки вона просто фізично не здужає. Листоноша ж не хоче приносити їй газети. «Що мені тепер робити? — мало не плаче П. Головай. — Поштовичка категорично відмовляється передплачувати «СВ» на перше півріччя наступного року. Сказала, що зробить це за однієї умови — якщо газету залишатиме у сусіда. Передплату мені пообіцяв оформити син, що проживає в районному центрі. Але як я забиратиму газету, коли листоноша вперлася: носити під горбок не буде».

Що ж, є над чим працювати керівництву АТ «Укрпошта».

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води

З величезною повагою і шаною подруги, колеги, небожі.

НЕЩОДАВНО відсвяткувала день народження наша дорога бабуся, сестричка і тітка Лариса Володимирівна Смага з села Зуївці Миргородського району Полтавщини. Вона дуже добра, чуйна, загалом для нас найкраща. Щоправда, життя випало на її долю тяжке. Пережила війну, голод, холод. Помер єдиний син, похоронила чоловіка.

Ми, родичі, знайомі, колишні учні, хочемо через улюблену газету привітати Ларису Володимирівну з днем народження. Побажати довгих і щасливих років життя, адже вона цього заслуговує. Ларисочко, хай тобі завжди ще довго-довго світить сонечко у віконце, хай не болить твоє добре до людей серце. Здоров’я тобі, миру, тепла і благополуччя.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове