Архів
П’ятниця,
5 листопада 2021 року

№ 81 (19929)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:КриницяНаша пошта

Наша пошта

Добірку підготувала
Валентина ЮРЧИШИНА.

Версія для друку          До списку статтей

Урятував життя

Василь ПРОХОРОВИЧ.

Пологівський район Запорізької області.

Фото автора.

ЦЕЙ випадок ставсь у селі Гусарка. Там, на вулиці Гамова, ліквідовували порив водогону і екскаватором розрили місце аварії. Яма завглибшки два метри наповнилася водою. Тож її обгородили попереджувальною стрічкою, аби, бува, хто не вскочив. Та лиха таки не вдалося уникнути. Одного дня через дитячу цікавість туди впала чотирирічна дівчинка і почала тонути. Двоє старших братиків, які були разом із нею, намагалися спершу самотужки витягти сестричку з води. Та, зрозумівши, що не впораються, поспішили до найближчої оселі кликати на допомогу. Господар будинку Микола Миколайович Прохорович, не роздумуючи, в чому був, побіг до ями. Коли чоловік наблизився, дитина вже не рухалася. Микола Миколайович, не гаючи ні секунди, стрибнув у воду. Підхопив дівчинку на руки і підняв над водою, і та, схопивши повітря, почала дихати. Ще кілька хвилин у чоловіка пішло на те, щоб самому вибратися з ями. Тоді він оглянув маленьку, яку трясло від холоду. Швиденько побіг до свого сусіда М. Прохорова, в якого є авто, і попрохав відвезти дітей додому.

Все завершилося благополучно. Головне, вдалося врятувати дитину. Микола Миколайович був щасливий від того, хоча свій вчинок не вважає героїчним. Діяв, каже, так, як повинна була зробити кожна нормальна людина. Але ми, односельці, вважаємо, що М. Прохорович здійснив подвиг — не розгубивсь і врятував людське життя.

Принагідно кілька слів хочу сказати про нашого героя-рятівника. Микола народився й виріс у селі Гусарка. Змалку тягнувся до техніки, закінчив Мелітопольський інститут механізації сільського господарства, має диплом інженера-механіка. Якийсь час працював за спеціальністю у місцевому сільгосппідприємстві. Затим в інших організаціях, допомагав фермерам і одноосібникам. Пройшов крізь горнило Афганістану, служив мінометником у місті Айбат. Нині Микола Миколайович на заслуженому відпочинку, але не сидить без діла. Знаючись на комбайнах, тракторах, автомобілях, залюбки допомагає землякам. Гусарківці знають його як добру порядну людину, яка завше готова прийти на допомогу і ось так вчинити подвиг.

Версія для друку          До списку статтей
  • З роси й води

З величезною повагою і шаною подруги, колеги, небожі.

НЕЩОДАВНО відсвяткувала день народження наша дорога бабуся, сестричка і тітка Лариса Володимирівна Смага з села Зуївці Миргородського району Полтавщини. Вона дуже добра, чуйна, загалом для нас найкраща. Щоправда, життя випало на її долю тяжке. Пережила війну, голод, холод. Помер єдиний син, похоронила чоловіка.

Ми, родичі, знайомі, колишні учні, хочемо через улюблену газету привітати Ларису Володимирівну з днем народження. Побажати довгих і щасливих років життя, адже вона цього заслуговує. Ларисочко, хай тобі завжди ще довго-довго світить сонечко у віконце, хай не болить твоє добре до людей серце. Здоров’я тобі, миру, тепла і благополуччя.

 

При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове