Архів
Вівторок,
26 жовтня 2021 року

№ 78 (19926)
  Про нас
  Реклама
  Поточний номер
ico   Передплата

Шукати фразу повністю
      У номері:Вербиченька
  Версія для друку          На головну
  • Подія

Духовний дороговказ

Віктор ЗЕЛЕНЮК.

У ВІННИЦІ, поблизу храму Покрови Пресвятої Богородиці, встановлено пам’ятник Блаженнішому Любомиру Гузару. На церемонії урочистого відкриття було багато духовенства разом із главою Української греко-католицької церкви Блаженнішим Святославом, який звершив Архиєрейську Божественну літургію. Він подякував владиці Йосифу Міляну за проведений «Тиждень пам’яті Патріарха Любомира» у Вінниці, нагородив Патріаршими грамотами отця Григорія Рогацького та скульпторів Олеся Сидорука і Бориса Крилова, котрі створили скульптурну композицію.

Автори монумента відтворили Блаженнішого в бронзі у повний зріст. Поруч колона із написом «Бути людиною…», на яку він наче поклав митру і сутану.

— На різних перехрестях вулиць Вінниці є чимало дороговказів, які допомагають знайти потрібний напрямок. Тепер, поруч людного перехрестя, з’явився ще один, — сказав, відкриваючи пам’ятник, глава УКГЦ. — Створюється враження, що Блаженніший Любомир вийшов із храму, щоб показати до нього дорогу, а звідти — до Бога.

Ідея спорудження пам’ятника належить релігійній громаді храму Покрови Пресвятої Богородиці на чолі з отцем Григорієм Рогацьким. Для її втілення небайдужі віряни зібрали 37 тисяч доларів. На облаштування території, освітлення і відеонагляд кошти надала міська влада. Тепер довкола пам’ятника планують створити сквер на честь Любомира Гузара. Також греко-католицька громада вже звернулася до вінницького міського голови із пропозицією назвати ім’ям Блаженнішого вулицю чи площу у місті.

Версія для друку          На головну
  • З повідомлень інформагентств
У тіні — десятки мільярдів
Читати
Мабуть, будемо з гречкою
Читати
Декого зобов’яжуть вакцинуватися
Читати
Приладів фіксації більшає
Читати
Штрафи по-новому
Читати
Визначились із пробним ЗНО
Читати
Повертають відібране
Читати





При використанні наших публікацій посилання на «Сільські Вісті» обов’язкове